Ambasada SUA, după blocajul bugetar: Serviciile consulare şi de viză obişnuite şi de urgenţă vor continua în această perioadă în care nu există fonduri alocate pentru desfăşurarea activităţii

Toate serviciile consulare şi de viză obişnuite şi de urgenţă oferite de Ambasada SUA la Bucureşti vor continua în această perioadă în care nu există fonduri alocate pentru desfăşurarea activităţii, transmite reprezentanţa diplomatică.

”Toate serviciile consulare şi de viză obişnuite şi de urgenţă oferite de Ambasada SUA la Bucureşti vor continua în această perioadă în care nu există fonduri alocate pentru desfăşurarea activităţii. Solicitanţii de viză care au o programare la interviul pentru viză ar trebui să se prezinte la data şi ora programată. Informaţiile de pe acest website nu se vor actualiza periodic până la reluarea completă a activităţii, cu excepţia mesajelor urgente de securitate şi siguranţă”, transmite Ambasada SUA. 

De asemenea, pe pagina de Facebook a reprezentanței diplomatice a fost anunțat că nu vor mai fi publicate noi mesaje până la reluarea activităţii guvernului SUA. 

Activităţile guvernului american au fost oprite în mod oficial în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce republicanii şi democraţii din Senat nu au reuşit să ajungă la un acord de ultim moment pentru continuarea finanţării bugetare, din cauza neînţelegerilor majore legate de imigraţie şi securitatea la graniţe. Într-o şedinţă dramatică desfăşurată noaptea târziu, senatorii au blocat un proiect care prevedea prelungirea finanţării guvernului până pe 16 februarie.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.