Ambasada SUA ii intreaba pe romani daca exista vreo legatura intre democratie si bunastare economica

nuland-basescuAmbasada SUA in Romania intreaba românii, într-o postare pe Facebook, dacă aceștia consideră că este vreo legătură între democrația într-o țară  și bunstarea economică a acesteia. Amabsada SUA completează postarea  cu un link ce duce la un rezumat al discutiilor avute de emisarul american Victoria Nuland și oficialii români.

Asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice din cadrul Departamentului de Stat american, Victoria Nuland, a comentat, sâmbătă, la finalul vizitei de două zile în România, că „este o îngrijorare şi o preocupare când există atacuri la adresa independenţei juridice, când politicienii decid să provoace sistemul juridic”.

Ce scrie Ambasada despre vizita Victoriei Nuland

Asistentul secretarului american de Stat, Victoria Nuland, a multumit României pentru cooperarea pe probleme globale și a apreciat partneriatul eocnomic România – SUA, susținând că va aduce creşterea economică și mai multe locuri de muncă

”Este un an foarte important 2014 în relaţia noastră economică bilaterală şi în relaţia SUA cu Uniunea Europeană, în contextul în care am lansat negocierile pentru un acord transatlantic privind o zonă de liber schimb. Acest parteneriat va aduce creşterea economică, mai multe locuri de muncă, România creşte din nou, la fel şi Europa şi SUA.”, a declarat Nuland.

”Încep prin a vă aduce felicitările preşedintelui Obama, ale secretarilor americani John Kerry şi Chuck Hagel şi ale poporului american cu ocazia aniversării a zece ani de apartenenţă a României la NATO. Am venit să sărbătorim împreună tot ce am făcut împreună din punct de vedere strategic pentru comunitatea transatlantică, dar şi global în cei zece ani, să mulţumim României pentru tot ce a făcut împreună cu noi în Afganistan, în Irak, în Balcani, în privinţa scutului anti-rachetă. Avem o alianţă puternică, strategică în privinţa tuturor acestor aspecte. Este un an foarte important 2014 în relaţia noastră economică bilaterală şi în relaţia SUA cu Uniunea Europeană” a declarat Nuland, pe 11 ianuarie, la sediul MAE.

Nuland a declarat, de asemenea, că Statele Unite au un interes profund pentru reforma continuă și traiectoria democratică a României, deoarece ”o Românie puternică, democratică și prosperă este cel mai bun aliat pentru SUA, cel mai bun aliat în NATO”.

Parteneriatul transatlantic pentru comerț și investiții, negociat în prezent de SUA și UE, este o parte cheie a eforturilor noastre ”de a demonstra poporului nostru că atunci când lucrăm împreună suntem cu toții mai prosperi, lumea este mai deschisă și oferă mai multe oprtunități”, cosnideră Nuland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.