Ambasadorii Germaniei, Franţei, Olandei şi Marii Britanii au cerut explicații despre Codul Penal în Parlament. Reacția lui Ponta

ponta gov.roModificările făcute de parlamentari peste noapte Codului Penal pentru a proteja demnitarii de anchetele DNA şi ale ANI au determinat reprezentanţii unora dintre cele mai importante ambasade ale statelor europene în România să vină astăzi în Parlament pentru a cere explicaţii, informează Gandul.info.

Ambasadorul Franţei, Philippe Gustin, cel al Germaniei în România, Werner Hans Lauk, cel al Olandei, Matthijs van Bonzel, dar şi un reprezentant al secţiei politice a Ambasadei Marii Britanii au cerut astăzi să se întâlnească, în Parlament, cu deputaţii din Comsia Juridică, cea care a operat luni noaptea modificările livrate a doua zi plenului şi acceptate de acesta prin votul USL.

Mâine şi-a anunţat prezenţa şi actualul şef al misiunii diplomatice a SUA, Duane Butcher.

Victor Ponta: Reacţia Ambasadei SUA a fost greşită. Am ştiut de Legea amnistiei

”Ca preşedinte PSD cred că cele două legi (legea amnistierii şi Codul Penal, n.red. ) trebuie rediscutate cu toate celelalte instituţii cu care nu s-au discutat, cu Ministerul Justiţiei şi i-am spus domnului Cazanciuc să înceapă aceste discuţii, cu CSM Parchetul General, prezentate Comsiei Europene şi după aceea adoptate dacă sunt în regulă”, a spus Ponta, citat de Gandul.

Ponta s-a arătat nemulţumit de reacţia ambasadei SUA. “Nu cred că vreo ambasadă europenă contestă dreptul Parlamentului de a legifera. Nu poate să legifereze preşedintele sau presa în locul Parlamentului. Singura reacţie nepotrivită a fost a ambasadei SUA care se referea la investotorii lor. Cred că a fost o greşeală şi o să transmit acest lucru”, a susţinut premierul.

Detalii aici.

Sursa: Gandul.info
Foto: gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.