Ambasadorul George Maior a reprezentat România la funeraliile fostului președinte al SUA George H.W. Bush

Ambasadorul George Maior a reprezentat România la funeraliile celui de-al 41-lea președinte al SUA, George H.W. Bush, care a decedat vineri, la vârsta de 94 de ani, în casa sa din Houston, anunță Ambasada României în SUA prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook. 

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a participat miercuri la funeraliile de stat ale fostului președinte al SUA, George H.W. Bush, organizate la Catedrala Națională din Washington, D.C.

Președintele George H. W. Bush a lăsat o moștenire importantă, inclusiv pentru România, prin influența decisivă pe care a avut-o în schimbările politice de la începutul anilor ’90, care au dus la prăbușirea comunismului și revenirea democrației în statele Europei Centrale și de Est. Angajamentul său față de serviciul public reprezintă un model pentru toți cei care se află în slujba cetățenilor. Condoleanțe familiei și națiunii americane pentru pierderea suferită!”, a afirmat ambasadorul George Cristian Maior.

Cel de-al 41-lea preşedinte american, George H.W. Bush, urmează să fie înmormântat joi în Texas după patru zile de omagiu care au oferit o imagine rară de unitate într-o Americă de obicei divizată.

După funeraliile de stat de miercuri de la Washington la care au asistat împreună preşedintele Donald Trump şi patru dintre predecesorii săi de la Casa Albă, sicriul lui George H. W. Bush a ajuns la Houston la bordul unui avion prezidenţial.

O ultimă ceremonie are loc joi la biserica episcopală St. Martin din Houston, biserica familiei Bush de decenii. Fostul preşedinte va fi apoi înhumat în spatele bibliotecii prezidenţiale George Bush, alături de Barbara, soţia sa timp de 73 de ani, decedată în aprilie, şi de Robin, fata lor moartă de leucemie când avea 3 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.