Ambasadorul Hans Klemm: Am aflat cu regret că opt militari români au fost răniți în Afganistan. Transmit aprecierea mea și pe cea a Statelor Unite

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a spus, marţi, că a aflat cu regret că opt militari din Batalionul 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor” din Câmpulung Muscel au fost răniţi în Afganistan, menţionând totodată că aceştia au parte de toată aprecierea sa.

„Am aflat cu regret că opt militari români au fost răniţi în atacul de luni din Afganistan. Transmit aprecierea mea, şi pe cea a Statelor Unite, pentru serviciul lor în cadrul misiunii NATO din Afganistan. Aceşti români curajoşi au participat la numeroase misiuni în Afganistan şi Kosovo, pentru a aduce libertate şi democraţie în zone grav afectate de război. Le transmitem însănătoşire grabnică. Potrivit relatărilor, acelaşi atac ar fi ucis 11 copii afgani. Gândurile noastre sunt şi alături de familiile acestora”, spune Hans Klemm într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a ambasadei SUA.

Cei opt militari din Batalionul 30 Protecţia Forţei “Vulturii Carpaţilor” din Câmpulung Muscel răniţi luni în Afganistan,  într-un atac cu maşină capcană, au între 34 şi 43 de ani şi sunt pentru a doua sau a treia oară într-o astfel de misiune, informează MApN într-un comunicat remis CaleaEuropeana.ro, precizând că aceștia se află în stare stabilă, fiind în afara oricărui pericol.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.