Leviatan Design, companie aflată în top 10 firme de proiectare și arhitectură din România și specializată în proiecte de infrastructură de apărare la standarde NATO, împlinește anul acesta 10 ani de proiectare și dezvoltare în domeniul construcțiilor din România. Cu un portofoliu vast – care vizează atât construcții civile, cât și obiective strategice, orientat către tehnologie, digitalizare, sustenabilitate și pregătirea continuă a unei resurse umane de calitate – Leviatan Design a implementat și finalizat într-un deceniu peste 550 de proiecte, în diferite sectoare de activitate, precum militar, educațional, administrativ, sectorul medical, consolidare de monumente istorice.
O parte din cheia succesului: avantajul competitiv al tehnologiei și digitalizării procesului de proiectare

© Leviatan Design
CEO-ul companiei, Cătălin Podaru, susține că principalul atu în dezvoltarea companiei a fost o abordare revelatoare bazată pe tehnologie
“Doar prin tehnologie puteam câștiga avantajul competitiv și puteam deveni una dintre primele companii de proiectare și arhitectură, complet digitalizate, din România. Am început să optimizăm fluxurile de lucru, prin automatizarea proceselor interne, astfel încât să putem fi competitivi pe piața din România și să ne diferențiem într-un mediu concurențial extrem de puternic”, a declarat Podaru.
Dezvoltare graduală, cu performanțe consistente în 2021. Investiții constante în dezvoltarea echipei, tehnologii și soluții digitalizate
Numai pe parcursul anului 2021, compania Leviatan Design a atins o serie de realizări importante. Investițiile în software specializat pentru activitățile de proiectare s-au triplat, numărul de angajați s-a dublat față de anul precedent, echipa companiei extinzându-se la peste 100 de specialiști.

© Leviatan Design
În ceea ce privește performanța financiară, Leviatan Design a reușit pe parcursul exercițiului fiscal anterior realizarea unei cifre de afaceri de peste 35,7 milioane lei, ceea ce constituie o creștere semnificativă în raport cu încasările din 2020.
Însă, o parte semnificativă din bugetul companiei a fost direcționat către investiții în dezvoltarea echipei, achiziția și implementarea de tehnologii și soluții digitalizate.
Doar în ultimii patru ani, compania a investit peste două milioane de lei atât în echipamente performante și aplicații software astfel încât fiecare proiectant să dețină propria licență AEC (arhitectură, inginerie și construcții), cât și în programe de specializare, conferințe de profil și cursuri de dezvoltare personală, pentru toți membrii echipei. În 2021, bugetul direcționat către această zonă aproape s-a triplat, iar raportat la nivelul investițiilor din prima jumătate a lui 2022, se estimează că la finalul anului, ponderea investițiilor se va situa în jurul valorii de 10% din cifra de afaceri.
Proiecte strategice NATO pentru securitatea României, în portofoliul Leviatan Design
Tot anul trecut, Leviatan Design s-a clasat pe locul al 8-lea în top în TOP 100 cele mai puternice firme de arhitectură și proiectare, conform celei mai recente analize anuale a pieței de arhitectură și proiectare din România, realizată de IBC Focus.
De altfel, compania a finalizat șapte proiecte complexe de infrastructură și a contractat proiecte strategice importante pentru securitatea națională a României.
Leviatan Design a executat proiecte de tip design & build, care au beneficiat de avantajele aplicării BIM (modelarea informatică a clădirilor) atât în procesul de proiectate, cât și în etapa de execuție și urmărire a șantierului, respectiv.

© Leviatan Design
Printre acestea, se află proiectul de realizare centrală termică și reabilitare infrastructură utilități de la Universitatea Națională de Apărare “CAROL I” din București, pavilion multifuncțional, cu o suprafață construită de 3054 mp, în incinta Institutului ”Cantacuzino” din București, sau noul pavilion administrativ în Cazarma 940, care aparține de Centrul 85 Comunicații Aero și Informatică „General Doroftei Ghermănescu” din București.
În prezent, Leviatan Design are în desfășurare două dintre cele mai importante proiecte care sunt strategice pentru apărarea națională.
Este vorba despre proiectul de „Realizare infrastructură statică a Comandamentului Corpului Multinațional de Sud Est (Headquarters Multinational Corps South-Eastl HQ MNC-SE) în cazarma 562”, de la Sibiu.
Leviatan Design face parte dintr-o asociere condusă de Ubitech Construcții pentru a realiza lucrările de infrastructură pentru Comandamentul Corpului Multinațional de Sud-Est de la Sibiu, o structură va asigura interoperabilitatea comenzii dintre structurile NATO din România și comandamentele Alianței.
Un alt proiect important este cel care vizează extinderea și modernizareaa bazei aeriene 71 de la Câmpia Turzii, respectiv “Realizare infrastructură – zonă operaţională în cazarma 1833 Câmpia Turzii”.
Baza Aeriană de la Câmpia Turzii reprezintă unul dintre punctele strategice esențiale în infrastructura de apărare și securitate a României, fiind tratată ca atare inclusiv de aliați. De exemplu, în 2021, US Air Force a anunțat că Statele Unite vor investi 152 de milioane de dolari în 15 lucrări de modernizare a infrastructurii bazei aeriene de la Câmpia Turzii din România.
Leviatan Design conduce asocierea de firme implicate în realizarea acestui proiect strategic.

© Leviatan Design
Pentru fondatorii și membrii companiei, borna unui deceniu de activitate reprezintă un prilej de reafirmare a avantajelor rezultate în urma aplicării standardului BIM (modelarea informatică a clădirilor) și a transformării digitale a companiei cu capital privat românesc, la nivelul tuturor proceselor.
Pornind de la viziunea tinerilor antreprenori care au înființat societatea în 2012 și care a fost, încă de la început, orientată înspre dezvoltarea durabilă prin tehnologie și inovare, Leviatan Design a evoluat rapid și s-a diferențiat pe piața locală a construcțiilor de concurenții săi prin capacitatea sa deosebită de adaptare, susținută în mod ferm de investițiile realizate în tehnologizare și digitalizare, arată compania într-un material publicat pe pagina sa cu prilejul marcării celor 10 de ani de activitate.

© Leviatan Design