Ambasadorul SUA avertizează: Ar trebui să vă îngrijoreze faptul că Republica Moldova este înaintea României în ceea ce privește climatul de business

Un raport realizat de Banca Mondială, publicat zilele trecute, arată că Republica Moldova se află în fața României în ceea ce privește climatul de business, ceea ce este îngrijorător, a declarat, vineri, ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, la evenimentul “Topul Național al Firmelor Private din România”.

Un raport publicat acum câteva zile de Banca Mondială privind climatul de business nu doar în România, ci în toate țările din lume, arată că unele țări și-au îmbunătățit poziția, inclusiv, spre surprinderea mea, Republica Moldova, care este acum cu puțin mai sus decât România în ceea ce privește abilitatea țării și a companiilor de a face operațiuni aici și a se bucura de un mediu favorabil. Faptul că Republica Moldova are o poziție mai bună decât România este un lucru care pe mine m-ar îngrijora“, a spus Klemm, citat de Agerpres.

El a susținut că IMM-urile sunt coloana vertebrală a oricărei economii.

“Sunt sursă de inovație, reprezintă spiritul antreprenorial, ele au puterea de a eșua și de a învăța din greșeli, de a se ridica din nou pentru a avea succes. Este important să existe stabilitate, predictibilitate, transparență, analiză de cost-beneficiu pentru măsurile luate”, a continuat diplomatul american.

Cea de-a XXV-a ediţie a Topului Naţional al Firmelor Private din România a fost organizată vineri, 3 noiembrie, la Grand Hotel JW Marriott din Bucureşti, și a fost transmisă LIVE pe CaleaEuropeana.ro.

Firmele participante la Topul Naţional al Firmelor Private din România au o cifră de afaceri cumulată în 2016 de peste zece miliarde de lei, un profit brut de peste un miliard de lei şi peste 33 de mii de salariaţi.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.