Ambasadorul SUA în Marea Britanie anunță că Donald Trump se va întâlni cu regina Elisabeta a II-a în timpul vizitei de lucru la Londra

Președintele american, Donald Trump, se va întâlni cu regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii în cadrul vizitei de lucru de o zi pe care acesta în va întreprinde luna, viitoare, pe data de 13 iulie, a declarat miercuri ambasadorul SUA la Londra, Woody Johnson, la postul Sky news, anunță Reuters și DPA, citat de Agerpres.

Foto: Facebook/ Donald Trump

Liderul de la Casa Albă urmează să viziteze Marea Britanie pe 13 iulie, după luni de speculații, aceasta fiind, de altfel prima vizită oficială pe care Donald Trump o efectuează în calitate de președinte al Statelor Unite.

Acesta va merge în Marea Britanie după ce va participa la un summit NATO, care are loc în Bruxelles în perioada 11-12 iulie 2018.

Întrebat miercuri, la Sky News, dacă Trump se va întâlni cu regina, ambasadorul Woody Johnson a răspuns: ”Da. Trebuie să-l vadă pe şeful statului britanic”. Johnson a mai spus că se aşteaptă ca detaliile finale ale agendei lui Trump pentru 13 iulie să fie convenite în timpul vizitei unor oficiali americani în Marea Britanie săptămâna viitoare.

Să se întâlnească cu majestatea sa este cel mai important lucru, pentru că ea este şeful statului şi mai departe va depinde de ceea ce preşedintele vrea să facă”, a afirmat ambasadorul.

Donald Trump și-a anulat la începutul anului vizita din Marea Britanie ce trebuia să aibă loc în februarie pentru a inaugura noul sediu al Ambasadei SUA la Londra, denunțând “afacerea proastă” de construire a acesteia, construcție ce a fost aprobată de administrația Bush.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.