Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, va fi primi Decorația regală ” Nihil Sine Deo”

Custodele Coroanei Române, Margareta, va conferi, vineri, Decorația regală ”Nihil Sine Deo”, ambasadorului SUA la București, Hans Klemm, informează Agerpres.

Conform Biroului de presă al Casei Regale, evenimentul va avea loc în cadrul unei ceremonii desfășurate la Palatul Elisabeta, începând cu ora 19.00.

Alături de Medalia ”Regele Mihai I pentru Loialitate” și de Crucea Casei Regale a României, Decorația regală ”Nihil Sine Deo” reprezintă o distincție ce se acordă prin decizia șefului Familiei Regale a României, anunță site-ul Casei Regale.

Instituită la data de 30 decembrie 2009, prin ordinul Regelui Mihai I, Decoraţia regală ”Nihil Sine Deo” poate fi acordată personalităţilor marcante din domeniul social, ştiinţific, educaţional, cultural, spiritual, economic, politic şi militar care au ajuns la un respectabil număr de ani în profesie sau au realizat o performanţă de înalt nivel, au avut o iniţiativă ieşită din comun, au dat dovadă de generozitate şi spirit de răspundere, au folosit puterea exemplului personal pentru a îmbogăţi prezentul românesc.

Decoraţia poate fi acordată ambasadorilor sau foştilor ambasadori români sau străini care au adus un aport incontestabil relaţiilor României cu lumea, ca şi unor instituţii sau organizaţii, dacă activitatea lor este în mod unitar circumscrisă criteriilor de mai sus.

Posesorii decoraţiei regale ”Nihil Sine Deo” vor sărbători Ziua Decoraţiei în fiecare an la 20 aprilie, ziua de naştere a Regelui Carol I (1839) şi ziua în care a fost ales domnitor al Principatelor Romane Unite (1866).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.