Ambasadorul ucrainean la Bucureşti: Nu-l recunosc pe Ianukovici ca preşedinte. Sunt reprezentantul noilor autorităţi în România

teofil BauerAmbasadorul ucrainean la Bucureşti a declarat, marţi, că nici pentru el, nici pentru ambasadă Viktor Ianukovici nu mai este preşedintele legitim al Ucrainei, Teofil Bauer afirmând că este reprezentantul în România al noilor autorităţi, relatează Mediafax.

“Vă pot spune fără echivoc că nici pentru mine, nici pentru ambasadă el (Viktor Ianukovici – n.r.) nu mai este preşedintele Ucrainei. El este considerat preşedinte legitim de acele forţe care încearcă să-şi ia revanşa, iar eu nu mă număr printre acestea”, a precizat Bauer, întrebat cum se poziţionează faţă de Ianukovici care susţine că este, în continuare, preşedintele legitim al Ucrainei.

Întrebat dacă se consideră reprezentantul la Bucureşti al noilor autorităţi de la Kiev, Bauer a răspuns: “Sigur, absolut”.

Totodată, diplomatul a explicat că, potrivit Constituţiei Ucrainei, Viktor Ianukovici nu putea părăsi teritoriul statului “în asemenea momente, în condiţii necunoscute de nimeni”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.