Dan Motreanu
Amendamentul eurodeputatului Dan Motreanu privind prelungirea ajutorului național tranzitoriu pentru fermieri, adoptat în plenul PE
Published
5 years agoon
By
Diana Zaim
Europarlamentarul Dan Motreanu (PNL, PPE), membru în Comisia pentru Agricultură (AGRI), anunță o victorie pentru fermierii români în Parlamentul European.
„Amendamentul meu, prin care solicitam prelungirea ajutorului național tranzitoriu pentru agriculori și după 2022, a primit, în această seară, votul în Plen. Am obținut 471 de voturi pentru și numai 178 împotrivă. Acest vot reprezintă garanția că vocea agricultorilor români și europeni este ascultată. Că Parlamentul European înțelege importanța fermierilor și a sectorului agricol, care asigură hrana pentru 500 de milioane de consumatori europeni și joacă un rol fundamental pentru creșterea economică și dezvoltarea zonelor rurale”, a scris Dan Motreanu pe pagina de Facebook.
Potrivit europarlamentarului PNL, acest instrument financiar reprezintă un ajutor național tranzitoriu, agricultorii vor face față mai bine provocărilor cu care ne confrutăm în prezent și vor reuși să asigure în continuare alimente unice, de calitate, care să concureze cu succes pe piață.
„Mulțumesc tuturor celor care au votat pentru prelungirea ajutorului național tranzitoriu, un vot pentru o agricultură competitivă și durabilă”, a mai adăugat acesta.
Diana Zaim este foto jurnalist, câștigătoare a Premiul Publicului la European Youth Event 2020, cel mai mare eveniment pentru tineri organizat de Parlamentul European. Absolventă a secției germană-portugheză în cadrul Universității din București, Diana urmează în prezent programul de master ”Relații Internaționale și Integrare Europeană” în cadrul SNSPA. Pasionată de promovarea valorilor europene, Diana este parte a comunității Model European Union, cea mai amplă simulare la nivel european a procesului decizional din cadrul Uniunii Europene.

You may like
Eurodeputatul Dan Motreanu: PPE susține menținerea unor bugete consistente pentru Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comună
Atac armat într-o școală din Austria. Premierul interimar Cătălin Predoiu transmite ”profunda tristețe și condoleanțe”: ”Condamnăm ferm violența și suntem solidari cu autoritățile austriece”
Dan Motreanu: Pentru fiecare euro cu care a contribuit la bugetul UE, România a primit înapoi trei euro
Eurodeputatul Dan Motreanu pledează pentru creșterea bugetului Politicii Agricole Comune pentru ca fermierii să beneficieze de „un sprijin real și stabil”
R. Moldova va primi, în perioada imediat următoare, 300 de milioane de euro prefinanțare din Pactul de Creștere de 1,9 miliarde de euro, anunță Siegfried Mureșan după întâlnirea cu Dorin Recean
Deputatul Ovidiu Cîmpean subliniază importanța alegerilor parlamentare din R. Moldova pentru aderarea țării la UE: O majoritate pro-europeană este esențială. Trebuie să protejăm procesul electoral de ingerințe externe
Dan Motreanu
Eurodeputatul Dan Motreanu a trimis o întrebare scrisă Comisiei Europene legată de cauzele scumpirii alimentelor: „Comisia trebuie să ia măsuri pentru protecția fermierilor”
Published
7 months agoon
November 14, 2024By
Andreea Radu
Europarlamentarul Dan Motreanu (PNL, PPE) a cerut Comisiei Europene să ia măsuri pentru protecția fermierilor și împreună cu eurodeputații Daniel Buda, Rareș Bogdan și Iuliu Winkler, a trimis o întrebare scrisă Executivului european legată de cauzele scumpirii alimentelor.
„Cerem Comisiei Europene să precizeze cu cât s-au scumpit alimentele de bază în UE ca urmare a implementării PAC 2023 – 2027. Vrem să știm dacă instituțiile UE dețin informații privind distribuția geografică a alimentelor provenite din state terțe, și cât au pierdut fermierii din cauza acestor produse sub standardele europene”, a scris Dan Motreanu, pe Facebook.
De asemenea, eurodeputații au solicitat să li se precizeze ce măsuri are în vedere noua Comisie Europeană pentru a îmbunătăți situația fermierilor.
„Cel mai recent raport al Curții de Conturi Europene arată că Politica Agricolă Comună (PAC) nu este aliniată aspirațiilor agricultorilor. Multe măsuri de mediu impuse fermierilor nu pot fi puse în practică. De altfel, toate statele membre au utilizat derogări de la bunele condiții agricole și de mediu (GAEC) ale PAC și anul acesta Comisia a modificat și simplificat GAEC-urile, astfel încăt obiectivele stretegiei „de la fermă, la consumator” sunt departe de a fi realizabile. Multe ferme din state erțe prosperă deoarece vând în UE produse care nu respectă standardele europene în materie de siguranță alimentară, și nici nu sunt supuse unor clauze în oglindă”, a detaliat Dan Motreanu.
Dan Motreanu
Eurodeputatul Dan Motreanu: Începând din 2025, cheltuielile bugetare necesare cofinanțării fondurilor europene vor fi excluse din calculul deficitului public
Published
8 months agoon
October 31, 2024By
REDACTIA
Începând din 2025, cheltuielile bugetare necesare cofinanțării fondurilor europene vor fi excluse din calculul deficitului public, a transmis europarlamentarul Dan Motreanu (PNL, PPE).
„Asigurăm cofinanțarea proiectelor din fonduri UE și excluderea acestor cheltuieli din calculul deficitului bugetar. M-am implicat pentru acest proiect, în calitate de europarlamentar, iar echipa PNL Giurgiu va obține votul Parlamentului României pentru asigurarea fondurilor”, a scris deputatul european, pe Facebook.
Dan Motreanu a precizat că, începând din 2025, cheltuielile bugetare necesare cofinanțării fondurilor europene vor fi excluse din calculul deficitului public.
„Această măsură, adoptată în aprilie 2024, a fost prioritară pentru mine personal, pentru PNL și pentru PPE în Parlamentul European. Aceasta va permite României să investească în proiecte europene esențiale pentru dezvoltarea țării, fără a afecta respectarea pragurilor UE de deficit bugetar și de datorie publică”, a adăugat eurodeputatul.
Europarlamentarul a solicitat această măsură din anul 2023, atât în cadrul unei rezoluții a Comisiei pentru Dezvoltare Regională (REGI), adoptată în plenul Parlamentului European, pentru care a fost responsabil din partea Grupului Partidului Popular European, cât și printr-o scrisoare adresată președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
De asemenea, acesta a amintit că măsura face parte din Pactul de Stabilitate și Creștere revizuit.
„Apartenența PNL la Grupul PPE ne permite să promovăm prioritățile României pe agenda UE. Primul proiect pe care Maria Gabriela Horga, candidat la Senat din partea PNL Giurgiu, îl va propune în noul Legislativ va viza înființarea unui fond de cofinanțare de la bugetul de stat pentru primarii care atrag fonduri europene. Există în România numeroși primari dedicați comunităților, capabili să atragă fonduri UE, dar nu întotdeauna există și capacitatea de cofinanțare”, a conchis Dan Motreanu.
Dan Motreanu
Eurodeputatul Dan Motreanu, împotriva centralizării Politicii de Coeziune: „Politica de Coeziune a UE este un element crucial pentru dezvoltarea României”
Published
8 months agoon
October 30, 2024By
REDACTIA
Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE) a declarat miercuri că este împotriva centralizării Politicii de Coeziune și a cerut Comisiei Europene explicații în legătură cu această intenție, printr-o scrisoare pe care a semnat-o, alături de mai mulți europarlamentari.
„Politica de Coeziune a Uniunii Europene este un element crucial pentru dezvoltarea României”, a scris deputatul european, pe Facebook.
Acesta a precizat că, potrivit informațiilor din presă, Comisia Europeană intenționează să contopească mai multe fonduri și programe importante ale UE și să modifice semnificativ modul în care este gestionată Politica de Coeziune, introducând o abordarea mai centralizată.
„Politica de Coeziune are nevoie de mai multă descentralizare, nu de mai puțină! Autoritățile locale cunosc cel mai bine nevoile din zonele pe care le reprezintă. Deciziile luate mai aproape de cetățeni au o rată de succes mai mare. Renunțarea la modelul de manegement partajat al Politicii de Coeziune este o propunere complet inacceptabilă”, a punctat Dan Motreanu.
Mai mult, europarlamentarul a amintit că Politica de Coeziune a fost concepută pentru a promova solidaritatea și pentru a reduce discrepanțele economice și sociale între regiunile UE.
„Acest fapt, corelat cu gestionarea fondurilor de coeziune și la nivel regional, a permis finanțarea unor proiecte specifice pentru fiecare regiune. Investițiie realizate din fondurile Politicii de Coeziune au vizat, în anumite regiuni, dezvoltarea infrastructurii rutiere și a transportului public, modernizarea școlilor și a spitalelor, renovarea clădirilor, sprijinirea dezvoltării IMM-urilor și antreprenoriatului precum și crearea de noi locuri de muncă”, a conchis Dan Motreanu.
Concrete & Design Solutions
INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”

Ministrul Emil Hurezeanu: România și SUA, un parteneriat de 145 de ani, în care ”voința noastră comună rămâne neschimbată”

Apelul premierului Poloniei: Europa și SUA trebuie să-și unească eforturile pentru a opri escaladarea conflictului în Orientul Mijlociu

Poziția Franței privind situația din Orientul Mijlociu: Susținem pacea și stabilitatea, dar nu vrem un Iran dotat cu arme nucleare

Într-un apel cu președintele Israelului, Ursula von der Leyen a îndemnat toate părțile să acționeze cu ”maximă reținere”

Comisar european: Energia nucleară are un rol de jucat în construirea unui sistem energetic mai rezilient și mai curat

În preambulul summitului G7, Ucraina primește din partea Comisiei Europene o nouă tranșă de un miliard de euro, parte din contribuția UE la inițiativa G7

Burduja, la inaugurarea parcului fotovoltaic de la Albina, unul dintre cele mai mari din România: Adăugăm încă 60 MW pentru producția energetică verde, locală și accesibilă

Trump avertizează Iranul după ce Israel a atacat instalații nucleare iraniene: “Încheiați un acord înainte să nu mai rămână nimic”

Germania va acorda Ucrainei un nou ajutor militar în valoare de 9 mld. de euro. O parte a finanțării va acoperi producția de arme cu rază lungă de acțiune

UE, îngrijorată de situația din Orientul Mijlociu după atacurile israeliene asupra Iranului: Suntem gata să sprijinim orice eforturi diplomatice de dezescaladare

V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie

Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013

Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”

9 mai, o triplă sărbătoare pentru români: Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial

Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia

Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa

Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”

Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar

Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei

Premierul Spaniei le cere scuze cetățenilor pentru scandalul de corupție din Partidul Socialist: Sunt „profund indignat”. Trebuie să existe toleranță zero față de corupție

Zelenski, după trilaterala cu Maia Sandu și Nicușor Dan: Împreună cu România vom ajuta Moldova să reziste influenței distructive a Rusiei

Sebastian Burduja i-a transmis comisarului european pentru Energie că închiderea centralelor pe cărbune în 2026 nu este fezabilă în lipsa unor alternative solide: Ar vulnerabiliza sistemul energetic național

Premierul interimar Cătălin Predoiu: Italia și România dau împreună voce unei Europe coerente, hotărâte și solidare

Marcel Boloș anunță că trei jaloane suspendate din PNRR au termen de soluționare luna noiembrie: Negociem cu Comisia Europeană pentru a crește la 5,7 miliarde de euro valoarea cererii de plată patru

Slovacia nu acceptă „să primească lecții” din partea Germaniei. Fico: Poziția suverană se bazează pe interesele naționale. Nimeni nu ne poate amenința

Aderarea României la OCDE este un proces ”extrem de important”, subliniază ministrul Daniel David: Educația este domeniul fundamental într-o societate

”Revizionismul agresiv al Rusiei amenință nu doar securitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, ci și securitatea noastră comună în Europa”, subliniază Friedrich Merz din Lituania

Boloș: Renegocierea PNRR va fi finalizată până la finalul lunii mai. Cererile de plată vor fi restructurate pentru a asigura absorbția fondurilor până în 2026

Von der Leyen: Bugetul actual al UE a fost proiectat pentru o lume care nu mai există. Următorul trebuie să fie flexibil, coerent, descentralizat și simplificat
Trending
- EDITORIALE1 week ago
“Noi suntem Oceanul” – Ambasadorul Nicolas Warnery: Franța găzduiește Conferința ONU care ar putea lansa un pact global pentru salvarea Oceanelor
- BUSINESS1 week ago
eMAG anunță afaceri în creștere cu 12% și investiții record de peste 1,2 miliarde de lei pentru anul următor în tehnologie, logistică și antreprenoriat
- ADERAREA ROMÂNIEI LA OCDE1 week ago
Miniștrii OCDE ai finanțelor, economiei, afacerilor externe și comerțului au stabilit direcțiile către o prosperitate durabilă și încluzivă în 2025
- ROMÂNIA1 week ago
Șase organizații îi solicită lui Nicușor Dan numirea unui consilier prezidențial dedicat transformării digitale și crearea unui Consiliu Prezidențial pentru Transformare Digitală
- COMISIA EUROPEANA1 week ago
Comisia Europeană: România nu a luat măsuri suficiente pentru reducerea deficitului bugetar excesiv și riscă măsuri disciplinare dure, inclusiv suspendarea fondurilor europene