Connect with us

POLITICĂ

Ana Birchall: Comisia de afaceri europene a reușit să asigure voturile în vederea blocării modificării Directivei 96/71/CE referitoare la detașarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii

Published

on

Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaților a reușit, prin dialog și negociere cu forurile similare din alte state membre, să asigure voturile necesare în vederea blocării la nivelul UE a modificării Directivei 96/71/CE referitoare la detașarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii, susține președintele comisiei Ana Birchall.

Într-un comunicat de presă, Birchall afirmă că, în urma întâlnirilor și a dialogului cu omologii săi din alte parlamente europene, 11 state membre UE au adoptat poziții similare celei exprimate de Comisia pentru afaceri europene referitoare la propunerea CE de modificare a Directivei 96/71/CE privind detașarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii, existând astfel “premisele apariției unei minorități de blocaj la nivelul UE”.

2013_02_20_ana birchall 1_rsz“Prin votul în favoarea avizului motivat negativ în cazul propunerii de modificare a Directivei 96/71/CE, pe 13 aprilie, Parlamentul României a fost între primele foruri legislative ale statelor membre UE care au hotărât acordarea ‘cartonașului galben’ față de această propunere a Comisiei Europene. Este un succes că, astăzi, prin dialogul cu reprezentanții Comisiilor pentru afaceri europene ale legislativelor din celelalte state membre, am reușit să obținem ca 22 dintre voturile exprimate de omologii noștri să fie în linie cu avizul motivat și opinia critică adoptate pe 5 aprilie în Comisia pentru afaceri europene, și confirmate pe 13 aprilie în plenul Camerei Deputaților. Poziția comună la nivelul mai multor state membre referitoare la modificarea directivei privind detașarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii oferă posibilitatea conturării unei minorități de blocaj în acest sens la nivelul structurilor de decizie ale UE”, afirmă Ana Birchall, conform comunicatului.

Potrivit sursei citate, România, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia, Lituania, Letonia, Estonia, Croația și Danemarca sunt țările europene care au acordat, până în prezent, aviz motivat privind modificarea directivei referitoare la detașarea lucrătorilor.

“În Comisia pentru afaceri europene, am tras un semnal de alarmă că această propunere, în forma prezentată de CE, încalcă principiul subsidiarității și riscă, în cazul în care ar fi adoptată la nivelul UE în această formă, să pună bariere serioase în calea liberei circulații a serviciilor și a mobilității forței de muncă, afectând grav principiile fundamentale care stau la baza construcției europene, precum și buna funcționare a pieței interne a UE”, a subliniat Ana Birchall, potrivit comunicatului.

Birchall a adăugat că este important ca Guvernul României să includă în mandatul de negociere poziția exprimată de Camera Deputaților, astfel încât în negocierile din Consiliul UE delegația țării noastre să susțină argumentele Parlamentului de la București.

În opinia Anei Birchall, Guvernul României trebuie să își intensifice dialogul cu guvernele altor state cu atât mai mult cu cât, la preluarea mandatului, actuala Comisie Europeană a susținut că va ține cont de avizele motivate exprimate de parlamentele naționale.

“Mă aștept ca, în baza celor 22 de voturi exprimate în parlamentele din 11 state membre UE, Comisia Europeană să retragă această propunere de modificare a Directivei 71. Noi, în Parlament, ne-am făcut datoria profesionist și am atras atenția asupra pericolelor pe care această directivă le presupune la adresa unor principii fundamentale ale UE. Mai departe îmi exprim speranța și așteptarea ca Guvernul României și Președinția să țină cont și să includă în mandatul de negociere poziția exprimată de Parlament, la propunerea Comisiilor pentru afaceri europene din Camera Deputaților și Senat”, a mai declarat Ana Birchall, conform comunicatului.

.

.

POLITICĂ

Deputatul Ionuț Stroe, mesaj din Plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei: Am reușit o radiografie obiectivă și clară a situației din Albania. Procesul de monitorizare, încheiat

Published

on

© Ionuț Stroe - Facebook

Plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a adoptat ieri, 17 aprilie, rezoluția care încheie procesul de monitorizare pentru Albania, ca urmare a raportului întocmit de deputatul român, Ionuț Stroe.

„Acest moment marchează finalul unei misiuni importante, de peste un an, în care am avut nenumărate întâlniri și discuții cu toate forțele politice din Albania, cu societatea civilă, cu parlamentul, zona justiției și guvernul albanez. Am reușit o radiografie obiectivă și clară a situației din Albania”, a trasmis deputatul român într-un mesaj postat pe pagina de Facebook. 

Potrivit acestuia, „este o zi istorică pentru Albania, care se afla sub monitorizare din anul 1995”: „Este o onoare pentru mine să fi contribuit la acest moment.”

„Acesta este rolul Consiliului Europei, de a ghida, ajuta și susține statele membre pentru a-și consolida democrația, statul de drept și respectarea drepturilor omului”, a mai adăugat Ionuț Stroe. 

Continue Reading

ALEGERI EUROPENE 2024

“Pasele între prieteni merg cel mai bine. Acum e timpul României să înscrie!” – Reacția lui Ciolacu după ce Scholz i-a dăruit o minge de fotbal pentru EURO 2024

Published

on

© Guvernul României

Cancelarul german Olaf Scholz i-a dăruit sâmbătă premierului Marcel Ciolacu o minge de fotbal cu înscripția Campionatului European de Fotbal 2024 pe care Germania îl va găzdui în perioada 14 iunie – 14 iulie și care l-a România s-a calificat după o pauză de opt ani.

“Pasele între prieteni merg cel mai bine”, a scris Ciolacu, pe Facebook, unde a distribuit o fotografie cu momentul imortalizat.

“Acum e timpul României să înscrie! În iunie, și tricolorii și românii vor face o figură frumoasă în Europa!”, a continuat liderul PSD.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut sâmbătă o întrevedere, la Palatul Victoria, cu cancelarul federal german, Olaf Scholz, aflat în vizită în România, unde Partidul Social Democrat şi PES activists România găzduiesc, la Palatul Parlamentului, o reuniune a liderilor Partidului Socialiştilor Europeni la care participă, alături de Ciolacu și Scholz, comisarul european Nicolas Schmit, candidatul PES la șefia Comisiei Europene, și preşedintele PES, Stefan Lofven.

Discuțiile au vizat aprofundarea relațiilor bilaterale, cooperarea în plan economic și de securitate, aderarea completă a României la Schengen, precum și teme de interes european, în contextul apropiatelor alegeri pentru Parlamentul European

Continue Reading

POLITICĂ

Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu premierul ceh Petr Fiala: Alegerile europene vor fi momentul în care forţele democratice trebuie să afirme cu tărie angajamentul faţă de valorile occidentale

Published

on

© Nicolae Ciucă/ Facebook

Preşedintele Senatului și liderul PNL, Nicolae Ciucă, a avut joi, la Praga, o întrevedere cu premierul Republicii Cehe, Petr Fiala, el afirmând că cele două ţări vor da pe 9 iunie testul alegerilor europarlamentare şi că acesta este momentul în care forţele democratice trebuie să afirme cu tărie angajamentul faţă de valorile occidentale.

”M-am văzut la Praga cu premierul Republicii Cehe, Petr Fiala, pe care l-am vizitat la sediul Guvernului. Am discutat despre întărirea cooperării dintre cele două state şi modalităţi prin care putem face faţă complicaţiilor geopolitice şi economice care afectează întreg continentul”, a transmis, într-o postare pe Facebook, președintele PNL.

Nicolae Ciucă a subliniat că în asemenea perioade, este foarte importantă solidaritatea între statele partenere în cadrul Uniunii Europene, pentru că doar împreună avem forţa de a depăşi cele mai dificile provocări.

”Ţările noastre vor da pe 9 iunie testul alegerilor europarlamentare. Premierul ceh şi cu mine apreciem că acesta este momentul în care forţele democratice trebuie să afirme cu tărie angajamentul faţă de valorile occidentale”, a mai spus Ciucă.

”I-am mulţumit, de asemenea, pentru sprijinul pe care ţara sa îl acordă României în favoarea admiterii noastre depline în Spaţiul Schengen şi în cadrul procesului de aderare la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD)”  a mai afirmat liderul liberal.

Președintele Senatului a efectuat în această săptămână o vizită la Praga, unde a avut întrevederi și cu președintele ceh, Petr Pavel, “un prieten vechi” din vremurile când ambii serveau în uniformă militară, dar și cu omologul său, președintele Senatului Republicii Cehe, Miloš Vystrčil.

 

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
INTERNAȚIONAL37 mins ago

Argentina cere să devină “partener global” NATO: Ministrul argentinian al apărării i-a înmânat lui Mircea Geoană o scrisoare de intenție în acest sens

SUA44 mins ago

“Mișcă-te Europa!”: Donald Trump cere Europei să furnizeze mai mulți bani pentru a ajuta Ucraina

SCHENGEN53 mins ago

Schengen: Comisia Europeană a propus Consiliului UE să stabilească data eliminării controalelor la frontierele terestre pentru România și Bulgaria

ROMÂNIA DIGITALĂ10 hours ago

Digital Innovation Summit Bucharest 2024 marchează o nouă etapă în colaborarea dintre sectoarele public și privat pentru a modela un viitor digital mai sigur și mai prosper

COMISIA EUROPEANA13 hours ago

Liderii UE au făcut primul pas către viitorul pieței unice, cerând “un nou pact european pentru competitivitate ancorat în piața unică” și cu o Uniune a piețelor de capital cu un potențial anual de 470 de miliarde de euro pentru companii

CONSILIUL EUROPEAN14 hours ago

Klaus Iohannis le-a prezentat omologilor din UE viziunea României privind viitorul pieței unice, cu accent pe rolul prioritar al coeziunii și agriculturii și ridicarea controalelor la frontierele terestre

SUA15 hours ago

SUA: Camera Reprezentanților va vota proiectul de lege privind ajutorul de 61 miliarde de dolari pentru Ucraina

U.E.16 hours ago

UE instituie Cadrul de Investiții pentru Ucraina în valoare de 9,3 mld. de euro

ROMÂNIA17 hours ago

Marcel Ciolacu, întâlnire cu reprezentanți ai companiilor emirateze: Extinderea și modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare și feroviare, obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu UAE

ROMÂNIA17 hours ago

În ultimii 30 de ani, România a beneficiat de investiții de peste un miliard de euro din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, subliniază directorul BERD pentru țara noastră

ROMÂNIA17 hours ago

În ultimii 30 de ani, România a beneficiat de investiții de peste un miliard de euro din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, subliniază directorul BERD pentru țara noastră

ROMÂNIA2 days ago

Directorul general ICI București, în cadrul Digital Innovation Summit: Lumea se schimbă şi va trebui să ne adaptăm. Foarte multe informații nu le mai putem opera decât dacă suntem digitalizați

ROMÂNIA2 days ago

Ne dorim să dezvoltăm Portul Constanța în perspectiva procesului de redresare și reconstrucție a Ucrainei, subliniază Marcel Ciolacu în Qatar: Avem nevoie de expertiza și experiența companiilor qatareze

ROMÂNIA2 days ago

Ministrul Adrian Câciu își dorește ca Europa anului 2030 să ”fie un furnizor mondial de tehnologie, un producător de semiconductori şi un producător de software”, fiind convins că România va fi cu totul alta

REPUBLICA MOLDOVA3 days ago

Gala AOR. Președintele Rețelei Orașelor și Municipiilor din R. Moldova din cadrul CALM: Ne dorim parteneriate în care Republica Moldova să se simtă parte a românității de facto și de jure

ROMÂNIA DIGITALĂ3 days ago

Digital Innovation Summit Bucharest explorează în perioada 16-18 aprilie punctul de intersecție dintre inovarea digitală, securitatea cibernetică și eforturile diplomatice într-o lume interconectată

ROMÂNIA DIGITALĂ3 days ago

Digital Innovation Summit/Nicolae Ciucă: Văd următorii 10 ani ca pe un deceniu al siguranței, în care investiția în inovație și tehnologie trebuie să fie parte a noului proiect de țară

ROMÂNIA4 days ago

Premierul Marcel Ciolacu, întâlnire cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor: Lucrăm împreună pentru a asigura drepturi egale pentru minoritățile naționale din România și Ucraina

NATO1 week ago

Klaus Iohannis explică de ce România nu a investit 2,5% din PIB pentru apărare în 2023: Inflația, lipsa lichidităților la momentul achiziției și a echipamentelor militare

PARLAMENTUL EUROPEAN1 week ago

Regele Philippe al Belgiei, în plenul PE: „Europa și întreaga lume au mare nevoie de speranță”

Trending