ANALIZĂ Moody’s: Acordul cu UE-FMI-BM susține ratingul României

Continuarea sprijinului de la UE-FMI-Banca Mondială (BM) şi respectarea condiţiilor din acordul cu instituţiile internaţionale susţin ratingul României, împiedicând ca situaţia fiscală a ţării să devină victimă a incertitudinii politice, potrivit unei analize Moody’s preluate de Mediafax.

Moody’s se aşteaptă ca noul guvern, condus de Mihai Răzvan Ungureanu, să respecte politicile FMI.

Ne aşteptăm ca Mihai Ungureanu şi cabinetul său (…) să rămână în funcţie până la alegerile din toamnă. Declaraţiile publice ale lui Ungureanu şi alegerile sale în privinţa miniştrilor Economiei şi de Finanţe arată că este puţin probabil în această perioadă politicile (guvernamentale, n.r.) să devieze de la calea prescrisă de FMI”, notează analistul Moody’s Atsi Sheth, citat de Mediafax.ro.

Aşteptările pentru continuarea sprijinului de la UE-FMI-BM şi respectarea condiţiilor din acordul preventiv susţin ratingul României, întrucât vor împiedica situaţia fiscală a ţării să devină victimă a incertitudinii politice şi vor oferi în continuare o asigurare financiară, calmând în acelaşi timp şi temerile pieţelor financiare, cauzate de schimbarea de guvern.

“Îndeplinirea criteriilor din acordul preventiv este crucială, întrucât FMI, UE şi BM sunt o potenţială sursă de refinanţare”, afirmă Sheth.

Sursa articol: Mediafax.ro
Susa foto: de-contabilitate.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.