Connect with us

U.E.

Analiză | Vaccinarea anti-COVID în Europa: Cum se desfășoară procesul de imunizare în România și în țările UE. Cine sunt imunizați primii în statele europene

Published

on

© European Union, 2020/Source: EC - Audiovisual Service

Vaccinarea împotriva COVID-19 a început peste tot în Uniunea Europeană pe 27 decembrie 2020, după ce Comisia Europeană și Agenția Europeană pentru Medicamente a autorizat primul vaccin, Olanda fiind singura țară din UE care a întârziat campania de vaccinare anti-COVID, primul vaccin fiind administrat pe data de 6 ianuarie 2021.  

Până în prezent, Uniunea Europeană a acordat o autorizație de introducere pe piață pentru două vaccinuri împotriva COVID-19 (Pfizer-BioNTech, autorizat la 21 decembrie 2020 și Moderna, autorizat la 6 ianuarie 2021). Uniunea Europeană utilizează toate mecanismele de flexibilitate existente pentru a accelera aprobarea altor vaccinuri potențiale destinate utilizării în UE. Vaccinurile împotriva COVID-19 vor fi autorizate doar dacă dovezile științifice demonstrează că beneficiile lor sunt mai mari decât orice riscuri. Până acum, Comisia Europeană a stabilit acorduri cu șase producători de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru aproximativ două milioane de doze, după cum urmează: CureVac (405 milioane), AstraZeneca (400 de milioane), Johnson&Johnson (400 de milioane), Sanofi-GSK (300 de milioane), Pfizer-BioNTech (300 de milioane) şi Moderna (160 de milioane). De asemenea, executivul european se află în discuții avansate și cu companiile Novavax și Valneva.

Politica de vaccinare este o competență a autorităților naționale, însă Comisia Europeană sprijină statele membre ale UE să își coordoneze politicile și programele în domeniu. Chiar dacă programele naționale de vaccinare sunt planificate, organizate și desfășurate în mod diferit în statele membre, toate țările Uniunii Europene se confruntă cu mai multe provocări comune, precum scăderea ratelor de vaccinare, deficitele de aprovizionare și reticența față de vaccinare.

CaleaEuropeană.ro vă propunere o trecere în revistă a campaniilor de vaccinare din România, din principalele țări ale UE și din Regatul Unit, cum au decis aceste state să desfășoare procesul de imunizare a populației în baza propriilor strategii naționale și care este numărul celor vaccinați deja în statele analizate.

Campania de vaccinare în România

Conform Comunicatului de presă, publicat de către Guvernul României, campania de vaccinare în România a început pe 27 decembrie 2020. Debutul campaniei a fost marcat la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș“ din capitală. Prima persoană vaccinată a fost Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă care, în data de 27 februarie 2020, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

În prezent, numărul total al infectărilor în România a ajuns la 673.271, cu 600.710 de vindecări, iar Numărul deceselor asociate COVID-19 fiind de 16.725.

Vaccinarea împotriva COVID-19 în România se va realiza în trei etape, în care vor fi vaccinate grupele de populație. În prima etapă sunt imunizate persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social – sistem public și privat, urmând ca în etapa a doua să primească vaccinul populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domeniile cheie, esențiale, iar în ultima fază, populația generală. 

România are posibilitatea asigurării dozelor de vaccin necesare pentru vaccinarea a 10,7 milioane de cetățeni, cu posibilitatea de suplimentare, în cadrul contractelor semnate de Comisia Europeană cu șase companii dezvoltatoare de vaccinuri anti-COVID.

Guvernul României consideră următoarele grupuri prioritare pentru vaccinarea împotriva COVID-19:

 • Personalul din domeniul sănătății;
 • Personalul din centre rezidențiale și medico-sociale;
 • Populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției cu SARS-COV-2;
 • Personalul din alte domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății.

Evidența persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech, la data de 10 ianuarie 2021, arată un număr total de 108.294.

Campania de vaccinare în Germania

Pandemia COVID-19 din Germania a fost confirmată la 27 ianuarie 2020, primul deces fiind confirmat pe 9 martie. În prezent, Germania înregistrează 1,941,119 de infectări,1,570,000 vindecări și 42.097 de decese.

Germania a început campania de vaccinare pe 27 decembrie 2020, iar planul guvernamental identifică trei grupuri prioritare care urmează să fie vaccinate mai întâi, fiecare împărțit în funcție de o serie de priorități.

GRUPUL 1:

 1. Cei peste 80 de ani;
 2. Lucrătorii care își desfășoară activitatea în căminele persoanelor în vârstă sau care se ocupă în mod regulat de acestea sau de bolnavii mintali;
 3. Lucrătorii din domeniul sănătății cu un risc ridicat de expunere la COVID-19, în special cei care lucrează în unități de terapie intensivă, săli de urgență;
 4. Lucrătorii din domeniul sănătății care tratează în primul rând pacienții cu un risc mai mare de a muri din cauza COVID-19.

GRUPUL 2:

 1. Cei peste 70 de ani;
 2. Cei cu condiții de sănătate subiacente care cresc semnificativ riscul de a muri din cauza COVID-19. De exemplu, persoanele cu demență sau o problemă similară de sănătate mintală, cei care se recuperează după un transplant de organe și cei cu sindrom Down;
 3. Cei care trăiesc sau lucrează în strâns contact cu persoane ce necesită îngrijite sau cu femeile însărcinate;
 4. Medicii și alți lucrători din domeniul sănătății care prezintă un risc mai mare de expunere la COVID-19;
 5. Muncitori esențiali care întrețin infrastructura spitalului public.

GRUPUL 3:

 1. Cei peste 60 de ani;
 2. Persoanele cu afecțiuni de sănătate subiacente care cresc semnificativ riscul de boli grave cauzate de COVID-19. De exemplu, persoanele cu diabet zaharat, cancer, afecțiuni cronice ale rinichilor sau ficatului, HIV sau alte afecțiuni ale deficitului imunitar, afecțiuni cardiace, astm și obezitate clinic;
 3. Lucrătorii din domeniul sănătății care nu sunt deja incluși în primele două grupuri;
 4. Cei vitali pentru menținerea aparatului de stat, inclusiv guvernul, poliția, pompierii, ajutorarea în caz de dezastru și parlamentarii;
 5. Alți lucrători critici ai infrastructurii, inclusiv cei care întrețin alimentarea cu energie electrică, apă și alimente, rețelele de telecomunicații, sistemul de transport, rețeaua de farmacii și eliminarea deșeurilor;
 6. Profesorii.
 7. Cei care ocupă locuri de muncă precare cu jumătate de normă, inclusive cei care prelucrează carne și lucrătorii din depozite.

Conform statisticilor, la data de 08 ianuarie 2021, numărul total de doze de vaccin administrate în Germania este de 532.878.

Campania de vaccinare în Franța

În data de 24 ianuarie 2020, la Bordeaux a fost confirmat primul caz COVID-19 din Franța și, totodată, din Europa. În prezent, Franța înregistrează un total de 2.786.838 de cazuri, 203.072 vindecări și 68.060 de decese.

Conform informațiilor publicate pe France24, Franța a început campania de vaccinare pe 27 decembrie, persoanele prioritare fiind vârstnicii. Programul francez de vaccinare a început „foarte încet”, iar numărul mic de persoane inoculate este „greu de apărat” în comparație cu vecinii europeni ai Franței, a declarat Academia Națională de Medicină a țării într-o declarație din 31 decembrie 2020. Ministrul Sănătății, Olivier Véran, a sugerat la sfârșitul lunii decembrie că guvernul procedează lent în mod deliberat, ca mijloc de a îi liniști pe oameni cu privire la beneficiile vaccinului, deoarece îndoielile cetățenilor persistă în Franța.

Franța intenționează să-și accelereze campania de vaccinare COVID-19, deoarece rămâne în urma celorlalte țări europene. Pe 08 ianuarie 2021, numărul total de doze de vaccin administrate în Franța este de 80.000.

Campania de vaccinare în Italia

Italia a început campania de vaccinare cu lucrătorii din domeniul sănătății. Primele persoane vaccinate au fost cinci lucrători de la spitalul Spallanzani din Roma.

Planul guvernului este ca personalul sanitar, vârstnicii și lucrătorii din căminele de îngrijire medicală să fie primii din rând. Vor urma cei peste 80 de ani, apoi cei cu vârsta între 60 și 70 de ani, și cei care suferă de boli cronice. Urmează populația generală, începând cu personalul școlii, forțele de poliție și lucrătorii din închisori, potrivit VOA News

În data de 10 ianuarie 2021, numărul total de doze de vaccin administrate în Italia este de  643.219, fiind pe primul loc în Uniunea Europeană. În ciuda accelerării campaniei de vaccinare din ultima săptămână, situația variază substanțial de la o regiune la alta, unele regiuni foarte populate – cum ar fi Lombardia – rămân în urmă. În prezent, Italia înregistrează un total de 2.289.021 de cazuri confirmate, 1.633.839 de vindecări și 79.203 de decese.

Campania de vaccinare în Spania

Pandemia de coronavirus din Spania a fost confirmată la 31 ianuarie 2020, în La Gomera când a fost depistat pozitiv un turist german. Astăzi, Spania înregistrează 2.111.782 de infectări și 52.275 de decese.

Conform planului de guvernare, campania de vaccinare din Spania a început cu lucrătorii din domeniul sănătății și cu vârstnicii. Autoritățile sanitare spaniole au reușit să administreze doar o mică parte din vaccinurile disponibile împotriva COVID-19 în prima săptămână a programului său de imunizare, au sugerat datele regionale publicate pe 04 ianuarie 2021. La Madrid, doar 6% din dozele disponibile au fost administrate. În Catalonia, aproximativ 87% din cele 60.000 de vaccinuri primite de autorități au rămas în flacoane.

Potrivit informațiilor publicate pe El Pais, până acum regiunea Asturia este pe primul loc, deoarece a administrat deja 100% din vaccinurile pe care le-a primit în primul transport în rândul populației sale, 12.000 de persoane primind vaccinul în prima săptămână a campaniei. Între timp, la Madrid, premierul regional Isabel Díaz Ayuso, al Partidului Popular Conservator (PP), s-a angajat să intensifice programul de vaccinare după ce numărul redus de doze administrate până acum a provocat critici pe scară largă.

În data de 08 ianuarie 2021, numărul total de doze de vaccin administrate în Spania este de 277.976.

Campania de vaccinare în Danemarca

Regiunile daneze vor înființa stații de vaccinare unde va fi vaccinată cea mai mare parte a populației. Mai mult, unitățile mobile de vaccinare vor fi expediate la case de îngrijire medicală etc., permițând vaccinarea persoanelor care nu pot vizita centrele staționare. Personalul medical  va fi vaccinat la locul de muncă.

Conform Danish Health Authority, primele grupuri țintă cărora li s-a oferit vaccinul sunt:

 • Persoanele cu risc mare de îmbolnăvire gravă din cauza COVID-19 din cauza anumitor boli și afecțiuni – de exemplu, persoanele în vârstă cu risc de îmbolnăvire severă.
 • Personalul  din prima linie, din sectoarele asistenței medicale și de îngrijire a persoanelor în vârstă și personalul din sectorul social cu contact strâns cu cetățenii sau pacienții, care prezintă un risc crescut de infecție.

La 09 ianuarie 2021, numărul total de doze de vaccin administrate în Danemarca este de 114.926, iar numărul total de cazuri confirmate fiind de 182,725  dintre care 1,597 de decese. De asemenea, în Danemarca s-au vindecat 155.713 de persoane.

Campania de vaccinare în Olanda

În ceea ce privește Olanda, virusul s-a răspândit la data de 27 februarie 2020, când a fost confirmat primul  caz COVID-19 la Tilburg. A fost  implicat un olandez în vârstă de 56 de ani care ajunsese în Olanda din Italia. Strategia guvernamentală privind controlul pandemiei a fost criticată pentru refuzul de a recunoaște rolul răspândirii asimptomatice și rolul măștilor în prevenirea răspândirii și pentru lipsa capacității de testare, în special în prima jumătate a anului 2020. În prezent, Olanda înregistreză 878.263 de infectări și 12.411 de decese.

Olanda a administrat prima doză de vaccin pe 06 ianuarie 2021, unei asistente medicale, la aproape două săptămâni după ce alte țări din Uniunea Europeană au început vaccinările. Guvernul olandez a fost supus unor critici acerbe pentru începutul târziu al vaccinărilor.

Guvernul a fost luat pe nepregătite de aprobarea vaccinului Pfizer-BioNTech de către Agenţia Europeană pentru Medicamente în decembrie şi nu a putut să declanşeze campania de vaccinare din cauza unor probleme logistice, a declarat prim-ministrul Mark Rutte în faţa parlamentului. Olanda nu a fost pregătită pentru logistica distribuirii vaccinului Pfizer, care trebuie depozitat la minus 70 de grade Celsius, potrivit Digi24.

La data de 10 ianuarie 2021, numărul total de doze de vaccin administrate în Olanda  este de 31.000.

Campania de vaccinare în Bulgaria

Conform Digi24, campania de vaccinare din Bulgaria a început cu medicii, asistentele medicale, dentiștii și farmaciștii. Planul de vaccinare se va face pe baze voluntare, nefiind obligatoriu, iar campania de imunizare a populației va continua cu profesorii, personalul din centrele rezidenţiale de îngrijire şi cu lucrătorii din fermele de nurci, iar mai apoi vor fi vaccinați angajaţii din serviciile sociale şi persoanele de peste 65 de ani.

În luna decembrie Bulgaria înregistra 3.289 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, dintr-un număr de 9.082 de teste RT-PCR efectuate în ultimele 24 de ore. În prezent, numărul total al infectărilor a ajuns la 208,511, iar cel al deceselor asociate COVID-19 la 8126. De asemenea, în Bulgaria s-au videcat 137,842 de persoane.

În data de 10 ianuarie 2021, numărul total de doze de vaccin administrate în Bulgaria este de 13.473.

Campania de vaccinare în Marea Britanie

Marea Britanie a fost prima țară din Europa, care a demarat campania de vaccinare împotriva COVID-19. Prima persoană vaccinată a fost Margaret Keenan, în vârstă de 90 de ani,  într-un spital din Coventry. Conform NHS.uk , grupurile prioritare sunt persoanele de peste 80 de ani, oamenii care lucrează în centrele de îngrijire pentru bătrâni și lucrătorii din domeniul sănătății si asistenței sociale.

Guvernul își propune să ofere vaccinuri pentru 15 milioane de oameni – peste 80 de ani, lucrătorii din domeniul sănătății și cei care trebuie protejați – până la jumătatea lunii februarie și alte milioane până în primăvară. Marea Britanie primește în prezent doze a două vaccinuri aprobate de autoritatea de reglementare a medicamentelor. Pfizer-BioNTech și vaccinul Oxford care este fabricat în Marea Britanie, de către două companii de biotehnologie. Aprovizionarea cu cel de-al treilea vaccin care urmează să fie aprobat, realizat de compania Moderna, se așteptată să fie disponibil  în primăvară, susține BBC.

La data de 03 ianuarie 2021, numărul total de doze de vaccin administrate în Marea Britanie este de 1.317.745, iar numarul total al cazurilor confirmate a ajuns la 3.118.518 cu 81.960 de decese și 1.406.967 de vindecări.

Potrivit statisticilor, în prezent, la nivel global sunt raportate 91.408,091 de cazuri confirmate cu virusul COVID-19. 65,425,492 de persoane s-au vindecat, iar numărul deceselor a ajuns la 1.955,667. În ceea ce privește Europa, totalul infectărilor a ajuns la 26.212.853, iar numărul deceselor asociate COVID-19 este de 595.286.

14.112.911 de cetățeni europeni s-au recuperat după infectarea cu COVID-19.

Material realizat de Andreea Radu, stagiar CaleaEuropeană.ro.

COMISIA EUROPEANA

Piața unică: Comisia Europeană adoptă noi documente orientative pentru a facilita libera circulație a mărfurilor

Published

on

© European Union, 2020/Source: EC - Audiovisual Service

Comisia Europeană a adoptat vineri, 5 martie, noi documente orientative pentru a facilita libera circulație a mărfurilor pe piața unică, informează un comunicat

Libera circulație a mărfurilor este o piatră de temelie esențială a pieței unice, de care beneficiază cetățenii și întreprinderile europene. Asigurarea și facilitarea bunei sale funcționări este de o importanță capitală, în special în pandemia actuală și pentru redresarea economică a Europei.

Comisia Europeană a adoptat vineri trei documente orientative care urmăresc să ajute cetățenii europeni, întreprinderile, dar și administrațiile naționale să valorifice pe deplin piața unică pentru bunuri.

Facilitarea liberei circulații a mărfurilor și prevenirea barierelor naționale este și mai importantă în contextul pandemiei de coronavirus, în care anumite state membre au introdus măsuri restrictive care perturbă funcționarea pieței unice.

Piața noastră internă este adevăratul motor al recuperării și prosperității europene, iar pandemia de coronavirus ne-a învățat să-i prețuim valoarea și să nu-i subestimăm vulnerabilitățile. Documentele de orientare publicate levor contribui la asigurarea unei implementări mai uniforme a normelor privind libera circulație a mărfurilor și la îmbunătățirea modului în care funcționează piața unică”, a declarat comisarul Thierry Breton, responsabil pentru piața internă.

În mod specific, Ghidul privind punerea în aplicare a Regulamentului de recunoaștere reciprocă din 2019 oferă informații detaliate cu privire la diferite aspecte ale regulamentului, inclusiv cu privire la declarația de recunoaștere reciprocă pentru operatori, evaluarea mărfurilor pentru autoritățile naționale și serviciile de asistență furnizate de centrele SOLVIT și Punctele de contact pentru produse.

Orientările privind aplicarea dispozițiilor Tratatului privind libera circulație a mărfurilor oferă o imagine de ansamblu asupra jurisprudenței relevante a Curții de Justiție a UE cu privire la obstacolele care pot afecta bunurile și operatorii de pe piața unică.

Orientările privind supravegherea pieței mărfurilor care clarifică articolul 4 din noul regulament de supraveghere a pieței vizează consolidarea supravegherii pieței în UE și contribuirea la asigurarea faptului că produsele care ajung pe piața UE, în special cele vândute online, respectă normele UE privind produsele.

Documentele furnizate cu privire la acțiunile prevăzute în Planul de acțiune al Comisiei privind consolidare pieței unice, publicat în martie 2020, vor contribui la consolidarea punerii în aplicare a normelor pe piața unică pentru a sprijini calea Europei spre redresare.

Continue Reading

Corina Crețu

Corina Crețu: Consolidarea drepturilor femeilor confruntate cu dificultăți enorme în România se poate face cu bani europeni

Published

on

© Corina Crețu / Facebook

Consolidarea drepturilor femeilor confruntate cu dificultăți enorme în România se poate face cu bani europeni, este mesajul transmis de fostul comisar european pentru politica regională Corina Crețu, actualmente eurodeputat, înaintea Zilei Internaționale a Femeii.

Ganduri înainte de 8 Martie

Da, avem în jurul nostru numeroase exemple de femei de succes din mediul de afaceri, din…

Posted by Corina Creţu on Saturday, 6 March 2021

 

Fostul comisar explică că România e află printre statele europene care înregistrează cele mai mari diferențe în ceea ce privește rata de angajare a femeilor, în comparație cu bărbații.

„În cazul femeilor cu vârstele cuprinse între 20 și 64 de ani, aceasta este de doar 61%, în condițiile în care rata de angajare pentru bărbați este de 79%. Totodată, procentul pentru femeile de vârstă activă este semnificativ mai mic în România față de media europeană, care este de 67%. Aceste date sunt un semnal privind dificultățile foarte mari cu care femeile din România încă se confruntă pe piața muncii.”

Corina Crețu precizează că au existat progrese în ultimii ani, cu precădere după integrarea europeană a României și dezvoltarea care a decurs de aici, însă „este clar pentru toată lumea că femeile încă se confruntă cu dificultăți enorme în România, cu dificultăți ce decurg din inegalități de gen, din sărăcie, din fenomene barbare încă foarte des întâlnite precum violența domestică, acces dificil la oportunități, lipsă de sprijin pentru susținerea în paralel a carierei și vieții de familie”.

Astfel, eurodeputata este de părere că „este vital să existe o preocupare reală pentru politici privind femeile și nevoile lor fundamentale – care încă sunt ignorate sau insuficient tratate de cei care pot lua decizii”. 

 În context, Corina Crețu amintește  un fapt reiterat de-a lungul anilor și anume, că avem „oportunitatea uriașă a fondurilor europene, pe care trebuie să le folosim cât mai mult”.

„Sunt bani europeni care pot fi utilizaţi pentru proiecte care să consolideze direct şi indirect drepturile femeilor, dar şi care să le asigure un trai mai bun. Sunt bani mulţi, sunt bani nerambursabili. Iar pentru ca aceşti bani să fie folosiţi este nevoie doar de muncă şi bună credinţă din partea autoritatilor”, apreciază fostul comisar european.

Continue Reading

U.E.

Angela Merkel avertizează că pandemia Covid-19 ar putea pune în pericol progresele înregistrate în ceea ce privește egalitatea de gen

Published

on

© European Union, 2020

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat că pandemia Covid-19 ar putea pune în pericol progresele înregistrate în ceea ce privește egalitatea de gen, deoarece femeile își asumă cea mai mare parte a sarcinii de îngrijire a copiilor în timpul restricțiilor sociale și sunt mai susceptibile să lucreze la locuri de muncă cu risc, informează dpa, preluat de Agerpres.

„Trebuie să ne asigurăm că pandemia nu ne determină să cădem înapoi în vechile tipare de gen pe care credeam că le-am depășit”, a spus Merkel într-un mesaj video, înainte de Ziua Internațională a Femeii, care este celebrată luni, 8 martie.

Femeile au fost afectate în mod disproporționat de pandemie, a spus ea, în timp ce sunt subreprezentate în funcțiile de luare a deciziilor.

„Încă o dată, femeile trebuie să stăpânească mai des acțiunea de echilibrare între educația la domiciliu, îngrijirea copiilor și propriile locuri de muncă”, a spus Merkel.

De altfel, înaintea Zilei Internaționale a Femeii, Comisia Europeană și-a publicat raportul din 2021 privind egalitatea de gen în UE, care arată impactul negativ al pandemiei de COVID-19 asupra femeilor. Pandemia a exacerbat inegalitățile existente între femei și bărbați în aproape toate domeniile vieții, atât în Europa, cât și în afara acesteia; ca urmare, au fost compromise realizări cu greu dobândite în ultimii ani.

De asemenea, femeile sunt mai numeroase decât bărbații în profesiile de îngrijire într-un moment în care aceste locuri de muncă sunt deosebit de provocatoare, a adăugat ea.

„Peste 75% dintre cei care lucrează în sectorul sănătății sunt femei, de la cabinete medicale și spitale, până la laboratoare și farmacii”, a spus Merkel – totuși femeile reprezintă abia 30% din funcțiile de conducere din aceste zone.

„Nu se poate ca femeile să poarte pe umerii lor într-o mare măsură societatea noastră, dar în același timp să nu fie implicate în mod egal în decizii politice, economice și societale importante”, a spus ea.

Potrivit The Guardian, legislația recentă impune companiilor germane să includă mai multe femei în consiliile lor executive. Însă, cancelarul german a spus că ar trebui făcute mai multe pentru a sprijini femeile, inclusiv prin extinderea facilităților de îngrijire a copiilor și a remunerării egale.

„Femeile trebuie să câștige la fel ca bărbații”, a subliniat ea.

Germania are una dintre cele mai mari diferențe salariale din UE, femeile câștigând în medie cu 19% mai puțin decât bărbații în 2019 – parțial pentru că multe femei germane lucrează cu jumătate de normă.

Continue Reading

Facebook

Team2Share

ROMÂNIA4 hours ago

Premierul Florin Cîțu: Peste 2,6 milioane de doze de vaccin anti-COVID vor sosi în România în martie

INTERNAȚIONAL5 hours ago

Președintele Iranului, după întâlnirea cu șeful diplomației irlandeze: Soluționarea problemelor cu semnatarii europeni ai acordului nuclear, posibilă doar prin negociri întemeiate pe respect reciproc și pe evitarea amenințărilor și presiunilor

MAREA BRITANIE8 hours ago

Post-Brexit: Marea Britanie pregătește relaxarea controalelor vamale pentru produsele alimentare și alte importuri din UE pentru a evita o criză a aprovizionării

COMISIA EUROPEANA10 hours ago

Piața unică: Comisia Europeană adoptă noi documente orientative pentru a facilita libera circulație a mărfurilor

Corina Crețu12 hours ago

Corina Crețu: Consolidarea drepturilor femeilor confruntate cu dificultăți enorme în România se poate face cu bani europeni

U.E.1 day ago

Angela Merkel avertizează că pandemia Covid-19 ar putea pune în pericol progresele înregistrate în ceea ce privește egalitatea de gen

Dragoș Pîslaru1 day ago

Dragoș Pîslaru vrea să afle opinia factorilor interesați asupra temelor cu impact social din UE: Dialogul social european este ceva ce mi-am propus să întrețin de la începutul mandatului

ROMÂNIA1 day ago

Ministrul apărării Nicolae Ciucă a atras atenția asupra nevoii de prioritizare a digitalizării în domeniul strategic în contextul unei tendințe globale accelerate de pandemia COVID-19

ROMÂNIA1 day ago

Premierul Florin Cîțu: În PNRR sunt alocate sume considerabile pentru construcția de spitale noi. Reforma trebuie să se vadă în investiții

ROMÂNIA1 day ago

Primarul Emil Boc: Abecedarul politicii de locuire la Cluj-Napoca și zona sa metropolitană se bazează pe calitate, coerență și integrare

ROMÂNIA1 day ago

Premierul Florin Cîțu: În PNRR sunt alocate sume considerabile pentru construcția de spitale noi. Reforma trebuie să se vadă în investiții

FONDURI EUROPENE2 days ago

Nicușor Dan: Primăria Capitalei a depus la MIPE proiecte care însumează 7 miliarde de euro. Acestea vizează domenii precum protecţia mediului, sănătatea, termoficarea, educaţia

COMISIA EUROPEANA4 days ago

Comisia Europeană: Clauza derogatorie generală din cadrul Pactului de Stabilitate și Creștere ar trebui să rămână activă în 2022 pentru o redresare sustenabilă post-pandemie

ROMÂNIA5 days ago

Premierul Florin Cîțu consideră că digitalizarea administrației publice reprezintă ”un mod natural de a îmbunătăți comportamentul statului față de cetățeni”: Va fi finanțată din fonduri europene

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI6 days ago

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu are convingerea că premierul României va acorda prioritate proiectelor de infrastructură din Oltenia și Nordul Moldovei în vederea recuperării decalajului de dezvoltare între regiuni

COMISIA EUROPEANA1 week ago

Liderii europeni doresc avansarea lucrărilor pentru implementarea Uniunii Sănătății și a Strategiei Farmaceutice pentru Europa

EVENIMENTE1 week ago

Dezbatere | Eurodeputații Cristian Bușoi și Nicu Ștefănuță: UE, în pragul disoluției dacă nu ar fi cumpărat împreună vaccinurile. PE, implicat în campania europeană de vaccinare

COMISIA EUROPEANA1 week ago

Oleg Roibu, director juridic eMAG, consideră că noile norme propuse de Comisia Europeană pentru platformele digitale sunt ”echilibrate”: Majoritatea prevederilor sunt deja implementate de eMAG

EVENIMENTE1 week ago

Dezbatere: Eurodeputații Cristian Bușoi si Nicu Ștefănuță: Este inadmisibil să avem prețuri diferențiate la tratamente. România are nevoie de o politică a medicamentului inteligentă

Dragoș Tudorache1 week ago

Eurodeputatul Dragoș Tudorache: Comisia Europeană trebuie să intervină dur pentru protejarea pieței unice digitale împotriva distorsionării concurenței de către giganții tehnologici

Advertisement
Advertisement

Trending