Connect with us

ȘTIRI POZITIVE

Andrei Pleșu a împlinit 64 de ani

Published

on

Andrei Pleşu, autorul unor volume precum „Despre îngeri” şi „Minima moralia” s-a născut la 23 august 1948 şi este unul dintre intelectualii de marcă ai României și este, de asemenea, fondatorul săptămânalului „Dilema veche”.

„Un om cu adevărat fericit e foarte sensibil la nefericirea altora.”

„Nicio victorie nu e dată fără înfrângere şi nicio cădere nu e dată fără speranţă.” (Minima moralia)

„Am uitat misterul adânc al nopţii, radicalitatea amiezii, răcorile cosmice ale amurgului. Nu mai văd păsările, nu mai adulmec mirosul prăfos şi umed al furtunii, nu mai percep, asfixiat de emoţie, miracolul ploii şi al stelelor.” (Despre frumuseţea uitată a vieţii)

Sursa: Adevarul.ro
Foto: en.wikipedia.org

COMISIA EUROPEANA

„AI Innovation Hub”, inițiativa unui europarlamentar român, prinde contur și este apreciată de Comisia Europeană: „Prin schimburi de experiențe și cu sprijin european se poate folosi întregul potențial în domeniul inovației existent în UE”

Published

on

Foto: Pixabay

Comisia Europeană a lansat o acțiune pregătitoare pentru stabilirea unui cadru pentru o colaborare și conectare continuă între Digital Innovation Hub, care se axează pe Inteligența Artificială (AI) și sprijinul pentru pregătirea unei politici relevante în perspectiva programelor viitoare.

Acest program reprezintă inițiativa din timpul mandatului fostului europarlamentar, Victor Negrescu, actual prorector al universității SNSPA. A fost informat de către reprezentanții Comisiei Europene că acest program pentru crearea unei rețele europene a huburilor digitale se „dezvoltă foarte bine”, scrie Victor Negrescu pe pagina sa oficială de Facebook.

Pe durata mandatului de europarlamentar a fost inițiatorul unui număr semnificativ de proiecte pilot și acțiuni pregătitoare în valoare totală de aproape 60 de milioane de euro, în special în domeniul sănătății, educației, cercetării și antreprenoriatului cu accent pe România.

„Prin schimburi de experiențe și cu sprijin european se poate folosi întregul potențial în domeniul inovației existent în UE.”, menționează Victor.

Tehnologiile digitale aduc o schimbare treptată în modul în care se  proiectează, se produc, se comercializează și se  creează valoare din toate tipurile de bunuri și servicii relevante. Comisia Europeană investește în Centre de inovare digitală ca modalitate de a sprijini întreprinderile în transformarea lor digitală și promovează cooperarea dintre acestea.

Comisia Europeană (CE) a lansat o acțiune pregătitoare pentru crearea unei rețele europene de centre de inovare digitală, cu accent pe AI. Pentru a atinge acest obiectiv, acțiunea – gestionată de PwC, împreună cu CARSA și Innovalia – are scopul de a conduce la elaborarea unui plan de colaborare transfrontalieră, pe baza unei evaluări aprofundate a modelelor de afaceri, a sistemelor comune, a structurilor de colaborare și de guvernanță inclusiv aspectele financiare și juridice ale colaborării). În același timp, acțiunea va sprijini elaborarea unui plan de acțiune concret, inclusiv a unui caz de afaceri, pentru colaborarea și crearea de rețele de DIH și va ajuta DIH-urile alese să-și deblocheze potențialul de colaborare și de rețea prin activități de îndrumare și coaching. Mai mult, DIH-urile participante vor avea șansa de a se conecta cu alte centre și vor fi implicate în definirea și, eventual, în semnarea unui acord de cooperare între (cel puțin) 10 hub-uri.

Mai multe informații despre întregul program aici.

 

Continue Reading

IT&C

UiPath, primul ”unicorn” românesc, este pe cale să devină cel mai valoros start-up din lume în domeniul inteligenţei artificiale

Published

on

© UiPath

UiPath, „unicornul” fondat de antreprenori români, este pe cale să devină cel mai valoros start-up în domeniul inteligenţei artificiale din întreaga lume.

„Unicornul” IT românesc UiPath se află în discuții cu investitorii pentru o nouă rundă de finanțare care ar putea duce la dublarea valorii sale – între 6 și 7 miliarde de dolari, potrivit Business Insider, relatează Digi24.

Compania ar urma să primească între 300 și 400 de milioane de dolari, ceea ce l-ar face cel mai valoros start-up de inteligență artificială.

La o evaluare de 7 miliarde de dolari, UiPath ar depăși compania chineză SenseTime care este în prezent cel mai valoros start-up de inteligență artificială din lume. SenseTime a fost evaluat ultima dată la 4,5 miliarde de dolari, după o rundă de finanțare din luna iunie a anului trecut.

Cu sediul în Statele Unite şi prezentă în 19 ţări, UiPath se află în plin proces de expansiune. Doar anul trecut, compania a deschis birouri în 11 ţări.

Anul trecut, UiPath a devenit primul „unicorn” înfiinţat de antreprenori români, adică a atins valoarea de un miliard.

Tot în 2018, compania românească UiPath, specializată în Enterprise Robotic Process Automation (RPA) și primul unicorn românesc, a fost inclusă de prestigioasa publicație Financial Times în top-ulEurope’s 100 digital champions”.

În prezent, peste 1500 de companii și agenții guvernamentale din întreaga lume folosesc instrumentele UiPath.

Continue Reading

ALEGERI EUROPENE 2019

Alegeri europene 2019: CNA a aprobat difuzarea unui mesaj de interes public privind dreptul la vot al persoanelor cu dizabilități

Published

on

© European Parliament

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat marți, cu unanimitate de voturi, difuzarea pe perioada campaniei electorale a unui spot care face referire la dreptul persoanelor cu dizabilități la vot și la informare corectă, accesibilă și completă privind campania electorală.

Anunțul a fost făcut de Maria Mădălina Turza, candidat independent la alegerile pentru Parlamentul European și activist pentru drepturile omului, pe pagina sa de Facebook.

Votul de azi din ședința CNA este un prim pas, foarte important. Urmează ca în perioada următoare să fie transmisă o Recomandare din partea Consiliului către posturile de televiziune, ca acestea să difuzeze mesajul de interes public în perioada de campanie electorală. Următorul pas îl așteptăm din partea tuturor actorilor politici implicați în această campanie, indiferent de partidele sau alianțele din care fac parte, să faciliteze accesul persoanelor cu dizabilități la oferta lor electorală, la materialele pe care le promovează, în deplin respect pentru acest electorat și pentru drepturile lor, garantate prin Constituție și prin Convențiile internaționale”, a declarat Mădălina Turza, ea fiind totodată și mama unui copil cu dizabilitate.

Decizia adoptată de CNA s-a aflat în consultare publică până marți, 19 martie, la nivelul unui proiect de decizie privind regulile de desfăşurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European.

Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc în perioada 23-26 mai.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Trending