Angela Merkel anunță că va lucra pentru o Europă unită în timp ce valorile transatlantice se află ”sub o mare presiune” în mandatul lui Donald Trump

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri că ”a menţine Europa unită” va fi o sarcină ”extrem de importantă în anii care vor urma”, afirmând că valorile comune transatlantice se află ”sub o mare presiune” în mandatul președintelui american Donald Trump.

Foto: Instagram/bundeskanzlerin

Longevivul cancelar german, care în ultimul an a apreciat că ”Europa trebuie să își ia destinul în propriile mâini”, a făcut aceste declarații la tradiţionala conferinţă de presă de vară în care a arătat că va continua să pledeze pentru o Uniune Europeană unită și că va lucra în continuare pentru cultivarea relațiilor transatlantice, notează DPA, potrivit Agerpres.

Întrebată despre relaţiile de lucru cu Trump, mai ales în condițiile disputei cu liderul SUA de la summitul NATO, Merkel a declarat în conferinţa de presă că ”valorile noastre, sau cadrul nostru obişnuit, sunt în prezent sub o mare presiune”. ”Totuşi, relaţiile de lucru transatlantice, inclusiv cele cu preşedintele american, sunt cruciale pentru noi şi voi continua să le cultiv”, a adăugat cancelarul german.

Citiți și Donald Trump, un nou val de atacuri la adresa cancelarul german: ”Supervedeta” Angela Merkel a fost ”rău afectată din cauza imigrației”

Reamintim că, săptămâna trecută, înaintea summit-ului NATO, președintele SUA a acuzat Germania că este ”prizoniera” Rusiei din cauza dependenţei sale energetice.

Totodată, comentând anunţul recent privind o viitoare vizită a preşedintelui rus Vladimir Putin la Casa Albă, Merkel a salutat dialogul dintre Trump şi omologul său rus. ”Trebuie să ne obişnuim cu faptul că întâlnirile dintre preşedintele Statelor Unite şi preşedintele Rusiei vor deveni un lucru normal”, a spus Merkel, care şi-a exprimat speranţa ca cei doi lideri să discute despre dezarmarea nucleară, remarcând că SUA şi Rusia deţin peste 90% din armele nucleare ale lumii.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.