Angela Merkel i-a cerut lui Vladimir Putin sa nu destabilizeze Republica Moldova

Putin si Merkel Cancelarul german Angela Merkel i-a cerut liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, intr-o conversatie telefonica, sa nu incerce sa destabilizeze Republica Moldova, a anuntat luni un purtator de cuvant al Guvernului de la Berlin, citat de The Wall Street Journal si preluat de HotNews.

In timpul conversatiei telefonice de duminica intre cei doi lideri, atata cancelarul Merkel cat si presedintele Putin au aplaudat decizia OSCE de a trimite o misiune speciala de monitorizare in Ucraina.

In urma cu o saptamana, Parlamentul de la Tiraspol a expediat o adresa presedintelui Dumei de Stat (camera inferioara a Parlamentului rus), in care solicita examinarea posibilitatii de aderare a regiunii separatiste, parte a Republicii Moldova, la Rusia. Vice-premierul rus Dmitry Kozak a declarat luni pentru Itar-Tass ca guvernul de la Moscova nu a discutat despre posibila alipire a Transnistriei la Federatia Rusa.

“Guvernul nu a discutat aceast subiect cu mine”, a afimat Kozak.

Solicitarea Transnistriei a venit ca urmare a unui proiect de lege propus de deputatii Partidului “Rusia dreapta” cu privire la simplificarea procedurii de anexare a noilor teritorii la Federatia Rusa.

 

 

.

One Response to Angela Merkel i-a cerut lui Vladimir Putin sa nu destabilizeze Republica Moldova

 1. marian 24/03/2014 at 20:59

  …..ar’ fi’ o tampenie ca sa accepte europenii pe rusi, in continoare.
  Asa cum ei se crede deosebiti si se izoleaza, tot astfel cred ca este necesar sa’ i izolam.
  …este imposibila existenta “extrema”….
  Este foarte dureros, insa SANATOS

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.