Angela Merkel intră în istoria CDU: Annegret Kramp-Karrenbauer, suprenumită ”Mini-Merkel”, a fost aleasă președinte al Uniunii Creștin Democratice și devine cel mai puternic om politic din Germania

Annegret Kramp-Karrenbauer, secretarul general al Uniunii Creștin-Democrate, cel mai puternic partid politic din Germania condus din anul 2000 de Angela Merkel, a fost aleasă președinte al formațiunii la Congresul CDU de la Hamburg.

Supranumită “AKK”, dar şi “Mini-Merkel 2” sau “Merkel bis”, Annegret Kramp-Karrenbauer, se număra printre favoriţii la succesiunea Angelei Merkel, care a renunţat la sfârşitul lui octombrie să candideze pentru conducerea partidului.

”Un aliat al Angelei Merkel a fost ales ca lider al creștin-democraților din Germania. Annegret Kramp-Karrenbauer l-a învins pe omul de afaceri Friedrich Merz în turul al doilea, după ce ministrul sănătății Jens Spahn a fost eliminat în primul tur”, scrie The Guardian.

Potrivit sursei citate, câștigătoarea votului în interiorul partidului a devenit favorită pentru pozițiile de cancelar al Germaniei și de cel mai puternic politician din Europa.

Oportunitatea de a conduce cel mai mare partid politic din Germania apare în condițiile în care cancelarul german Angela Merkelanunţat pe 29 octombrie, după o serie de eşecuri electorale, că nu va mai candida pentru un nou mandat la șefia CDU, dar nici la unul de cancelar după finalul celui actual, în anul 2021, încheind astfel peste 15 ani în care a dominat politica europeană. În cazul în care își va încheia mandatul în 2021, Merkel îl va egala pe Helmut Kohl, cel mai longeviv cancelar din istoria Germaniei postbelice.

Annegret Kramp-Karrenbauer, 56 de ani, originară din landul Saar, a adresat recent omagii Angelei Merkel, a cărei “eră”, a recunoscut ea, se apropie de sfârşit, atât în cadrul partidului, cât şi la conducerea ţării.

Angelei Merkel trebuie să i se mulţumească pentru multe lucruri“, a estimat ea, asumând o continuitate cu linia trasată de cancelarul federal. “Te ridici întotdeauna pe umerii predecesorului tău“, a justificat Annegret Kramp-Karrenbauer în urmă cu câteva săptămâni

Kramp-Karrenbauer și-a manifestat susținerea ca Angela Merkel să își continue mandatul de cancelar până în 2021, când vor avea loc alegeri generale. Merkel “este cancelarul ales al Republicii Federale Germania și atâta timp cât are majoritatea în Bundestag, va rămâne cu siguranță“, a declarat Kramp-Karrenbauer.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.