Angela Merkel promite să conducă Germania până în anul 2021: Mi-am luat angajamentul față de populație

Angela Merkel a făcut cunoscută duminică seară intenţia sa de a duce până la final viitorul mandat de cancelar de patru ani, în pofida criticilor tot mai numeroase în rândul formaţiunii sale conservatoare – CDU -, dar și a diferitelor sondaje în care cetățenii se arată neîncrezători privind posibilitatea ca șefa guvernului federal să își încheie cel de-al patrulea mandat de cancelar.

FOTO: Donald Tusk/ Facebook

“Fac parte dintre persoanele care îşi respectă cuvântul dat”, a declarat Angela Merkel în cursul unui interviu acordat postului naţional de televiziune ZDF, transmite AFP, potrivit Agerpres.

AFP notează că mai mulţi responsabili din tabăra creştin-democrată o invită pe Merkel să îşi pregătească succesiunea.

“Mi-am luat angajamentul faţă de populaţie pentru patru ani” la cancelaria federală şi, “evident”, intenţionez să respect acest lucru, a adăugat ea.

Citiți și Popularitatea Angelei Merkel, în continuă scădere: Peste 50% dintre germani sunt de părere că aceasta nu își va încheia un al patrulea mandat de cancelar

Angela Merkel este cancelar al Germaniei din anul 2005. În cei 12 ani la putere, Angela Merkel a guvernat deja de două ori cu SPD. 

Acordul dintre CDU/ CSU și SPD îi permite Angelei Merkel să dea startul celui de-al patrulea mandat de cancelar al Germaniei, la capătul căruia ar urma să egaleze recordul de longevitate în funcție, deținut de Helmut Kohl, cancelar al reunificării decedat anul trecut la vârsta de 87 de ani.

 

.

One Response to Angela Merkel promite să conducă Germania până în anul 2021: Mi-am luat angajamentul față de populație

  1. Irimia Arthur Alexandru 20/02/2018 at 01:13

    “Fac parte dintre persoanele care îşi respectă cuvântul dat”

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.