Antonescu, de acord cu Băsescu pe subiectele R. Moldova si Schengen

crin-antonescu_presidency.ro_Presedintele PNL, Crin Antonescu, s-a declarat de acord cu declaratiile facute de presedinteleTraian Basescu, joi seara, privitoare la Republica Moldova si la aderarea Romaniei la spatiulSchengen.

“Privitor la Republica Moldova, pozitii si demers corect. Privitor la Schengen si implicit la situatia statului de drept din Romania, pozitie corecta azi, dar in perfecta contradictie fata de iesirea de acum fix 48 de ore a aceluiasi presedinte”, a spus liderul liberal, intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv.

Acesta a spus despre Traian Basescu ca este presedinte al unui stat “care are o relatie speciala cu Republica Moldova, presedinte al unei tari in care nu doar domnia sa ci si prim-ministrul, si alti inalti oficiali romani au angajat o pledoarie intensa pentru facilitarea drumului Republicii Moldova catre Uniunea Europeana”.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi seara, ca Romania isi propune sa devina membru al spatiului Schengen pana la sfarsitul anului 2014, termenul vizat fiind luna octombrie. In schimb, seful statului a afirmat ca CCR “ne-a tras piciorul de deasupra prapastiei” prin decizia privind modificarile aduse Codului Penal, si ca a actionat ca o institutie a statului de drept.

Sursa: Ziare.com
Foto: presidency.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.