Antonescu: Nu e în plan candidatura lui Iohannis la prezidenţiale, dar nu este exclus dacă e favorit

iohannisPreşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că o candidatură la prezidenţiale a lui Klaus Iohannis nu este în planul liberalilor, însă nu ar fi exclus un asemenea scenariu în condiţiile în care prim-vicepreşedintele PNL se va dovedi favorit în intenţiile de vot.

Antonescu a fost întrebat, la Adevărul Live, dacă liberalii analizează posibilitatea unui schimb de candidatură la prezidenţiale, pe modelul Băsescu – Stolojan în 2004, astfel încât Klaus Iohannis să intre în cursa pentru Cotroceni din partea PNL, noteaza Mediafax.

“Evident că, dacă s-ar lua o asemenea decizie în partid, nu aş avea decât să o respect. Dar sunt foarte multe elemente care fac – să nu zicem imposibil – dar foarte puţin probabilă o asemenea variantă. Unu, nici eu, nici Klaus Iohannis, nici noi în PNL în general nu confundăm ceea ce de un an de zile s-a practicat, şi anume scorul de încredere al cuiva cu intenţia de vot, la o adică, la prezidenţiale. Klaus Iohannis are una dintre cele mai mari cote de încredere, în continuare cota lui, cel puţin pe cercetările noastre a sporit uşor, nu a fost afectată de conflictul cumva şi în jurul prezenţei lui în Guvern, care a dus la obştescul sfârşit al USL. Dar nu ştim care ar fi intenţia de vot pentru Klaus Iohannis candidat la Preşedinţie, Klaus Iohannis nu are chestiunea asta în agendă”, a declarat Antonescu.

De asemenea, liderul PNL a precizat că nu este exclus un astfel de scenariu care să conducă la candidatura lui Iohannis.

“Nu este exclus, dar noi nu avem în niciun caz în plan aşa ceva. (…) În orice caz, şi eu şi Iohannis – nu ştiu dacă Iohannis plânge de felul lui, mie mi se pare un lucru omenesc, dar în privat, la televizor nu – şi cu scamatorii din alea, aşa, … să ne ridicăm unul pe altul să plângem împreună, nu o să ne vedeţi”, a mai spus preşedintele PNL.

Antonescu a mai afirmat că, în situaţia în care se va constata că Iohannis are ca intenţie de vot la prezidenţiale mai mult decât liderul PNL, este probabil să fie susţinut edilul Sibiului în această cursă.

“Sigur că, dacă ajungem în situaţia în care suntem în pregătirea prezidenţialelor şi vedem că în intenţie de vot la Preşedinţie Klaus Iohannis are în mod clar, semnificativ mai mult decât mine, sigur că orice partid se gândeşte şi eu primul, ca preşedinte de partid mă gândesc: hai să mergem cu cel care are mai multe şanse. (…) Nu e deloc scopul vieţii mele, nici măcar scopul vieţii mele politice Preşedinţia cu orice preţ”, a mai spus preşedintele PNL.

 

 

 

 

 

.

One Response to Antonescu: Nu e în plan candidatura lui Iohannis la prezidenţiale, dar nu este exclus dacă e favorit

  1. Pingback: Iohannis: Eu nu candidez! Candidatul PNL la Preşedinţie este Antonescu | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.