Armata israeliană a lansat peste 50 de atacuri asupra Fâşiei Gaza

Foto: groundreport.com

Foto: groundreport.com

Israelul a lansat zeci de atacuri asupra teritoriului palestinian Fâşiei Gaza drept răspuns la o rachetă care a căzut între două case într-o comunitate israeliană, informează site-ul publicaţiei The Guardian, conform Gândul.info.

Atacul cu rachetă care a avut loc duminică în oraşul israelian Sderot, aflat în apropierea graniţei cu Fâşia Gaza, a fost revendicat atât de Ahfad a-Sahaba, o grupare salafistă care recent a devenit mai activă în Gaza, cât şi de Frontul Popular de Eliberare a Palestinei. Potrivit unor surse ale Armatei israeliene, represariile statului israelian au fost 50 de atacuri care au lovit o serie de facţiuni palestieniene armate din Fâşia Gaza.

Un reprezentant al organizaţiei Hamas a declarat: “Considerăm Israelul responsabil pentru escaladarea tensiunilor din Fâşia Gaza şi subliniem că această agresiune nu va reuşi să atenueze voinţa oamenilor noştri şi să dicteze termenii rezistenţei”.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a afirmat că “reprezentanţi militari sunt angajaţi să restabilească pacea în regiune şi să aducă linişte oamenilor din sudul Israelului. În vreme ce, teroriştii Hamas di Făşia Gaza, conduşi de interese radicale ostile, atacă persoane în mijlocul vacanţei de vară. Intenţiile acestora sunt clare, de a cauza durere, impune frica şi de a teroriza”.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.