Asia, principalul pol turistic. Doar două orașe europene printre primele 10 din topul celor mai vizitate orașe în 2017

Orașul Hong Kong și-a păstrat titlul de cel mai vizitat oraș al lumii pentru al nouălea an consecutiv, potrivit  Top 100 City Destinations Ranking realizat de către Euromonitor International, notează World Economic Forum.

Acest top se bazează pe numărul de turiști internaționali care petrec 24 de ore sau mai mult într-un oraș. Hong Kong a reușit să atragp 26,6 milioane de vizitatori anul precedent, în mare parte datorită sosirilor din China continentală. Pe cel de-al doilea se află Bangkok cu 21,2 milioane de turiști, acesta depășind Londra în 2015.

Topul este următorul:

Hong Kong – 26,6 milioane

Bangkok – 21,2 milioane

Londra –  19,2 milioane

Singapore – 16,6 milioane

Macao – 15,4 milioane 

Dubai – 14,9 milioane

 Paris – 14,4 milioane

New York -12,7 milioane

Shenzen – 12,6 milioane

Kuala Lampur – 12,3 milioane

Orașele asiatice domină clasamentul: există 41 de orașe din regiunea Asia-Pacific în lista din 2017, față de 34 în 2010. Și este de așteptat ca acest număr să crească la 47 până în 2025.

Un factor major în spatele creșterii numărului de vizitatori internaționali în orașele asiatice este “creșterea inexorabilă” a pieței turistice din China, care este cea mai mare din lume, potrivit raportului.

Acesta preconizează că numărul vizitatorilor internaționali din Hong Kong va scădea până la 25,7 milioane în 2018, din cauza tensiunilor crescute cu China continentală. Dar se așteaptă ca ascensiunea orașului să se își revină, iar sosirile să ajungă la 45 de milioane până în 2025.

Potrivit Euromonitor International, performanțele orașelor europene au fost afectate de evenimente recente, cum ar fi criza zonei euro, afluxul de refugiați, Brexit și atacurile teroriste.

Dar marile orașe precum Londra și Paris rămân rezistente. Iar unele destinații din Grecia, Italia și Spania au cunoscut o creștere în cursul anului 2017, ca urmare a tulburărilor din Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

În ciuda atacurilor teroriste și a turbulențelor politice din jurul orașului Brexit, Londra a fost cel mai vizitat oraș al Europei în 2017, cu 19,2 milioane de vizitatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.