UPDATE Un român, printre cele opt persoane rănite în atacul cu cuțit de la Munchen

Opt persoane, între care și un român, au fost rănite sâmbătă la stația de metrou Rosenheimer Platz din Munchen de un bărbat înarmat cu un cuțit, a anunțat poliția germană într-un mesaj difuzat pe Twitter, însă autorul atacului a fost prins, iar ulterior starea de alertă a fost ridicată, relatează Reuters, citat de Agerpres.

UPDATE ora 18:07

Autoritățile germane au actualizat bilanțul atacului. Sunt opt răniți, printre care și un român. Niciuna dintre victime nu are însă răni care să-i pună viața în pericol.

Potrivit Ministerului român de Externe, românul a fost rănit ușor. A primit îngrijiri la fața locului și nu a necesitat spitalizare.

“Consulatul General al României la Munchen urmărește îndeaproape evenimentele legate de incidentul produs la data de 21 octombrie 2017, în orașul german Munchen, și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate. Potrivit datelor comunicate de autoritățile locale, printre victimele incidentului se află şi un cetățean român. Acesta a fost rănit uşor şi a primit îngrijiri medicale în regim ambulatoriu. Consulatul General al României la Munchen menţine cazul în atenţie și este în contact cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară”, precizează MAE într-un comunicat. 

UPDATE ora 14:00

Patru persoane au fost rănite ușor sâmbătă dimineața la Munchen de un bărbat înarmat cu un cuțit care a fugit de la fața locului.

“Nu a fost constatată nicio rană fatală la victime”, a precizat poliția pentru contul său de Twitter.

De altfel, forțe speciale ale poliției germane au reținut un suspect.

Autorităţile spun că starea victimelor este stabilă. Imediat după ce a comis atacul, suspectul, un bărbat de aproximativ 40 de ani, s-a făcut nevăzut.

Poliția a cerut populației din orașul german să rămână în locuințe și a descris suspectul ca fiind un bărbat având în jur de 40 de ani care a fugit de la locul atacului pe o bicicletă neagră.

Pentru moment, poliţia nu a spus dacă incidentul ar putea fi unul de natură teroristă. Anul trecut, în Germania au avut locuri cinci atacuri teroriste şi au fost prevenite alte şapte.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.