Autoritățile de la Tiraspol dau vina pe Elena Băsescu pentru reacția Parlamentului European

elena basescuMinisterul de Externe de la Tiraspol condamnă activitatea Elenei Băsescu din Parlamentul European, considerând că este principala vinovată pentru adoptarea rezoluției în care se condamnă încălcarea drepturilor omului din Transnistria.

“Cauza atitudinii subiective a Parlamentului European este activismul exacerbat al delegaţiei române, în special al binecunoscutei Elena Băsescu. Singura idee comună, care leagă într-un tot întreg presupunerile deputaţilor europeni, pe lângă caracterul lor profund nefondat, inert, este ostilitatea accentuată faţă de tot ce este legat, într-un mod anumit, de statul transnistrean”, se arată într-un comunicat al autorităților de la Tiraspol, potrivit EVZ.ro.

Tiraspolul a calificat ultima rezoluţie a Parlamentului European privind situaţia şcolilor cu predare în limba română din stânga Nistrului drept “un set de teze preconcepute, unilaterale şi nesusţinute prin fapte reale”.

La inițiativa eurodeputaților PPE, Elena Băsescu și Cristian Preda, Parlamentul European a dezbătut în ședința sa plenara situația din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, cu accent pe încălcarea dreptului la educație în limba română în zonă.

La baza discuțiilor a stat o rezoluție redactată de cei doi europarlamentari români, document care atrage atenția asupra abuzurilor și presiunilor făcute de așa-numitele autorități de la Tiraspol asupra școlilor cu predare în limba română.

Rezoluția redactată de eurodeputații români Elena Băsescu și Cristian Preda, a fost sprijinită și votată de marea majoritate a deputaților Parlamentului European. Documentul condamnă printre altele și celelalte tendințe separatiste de pe teritoriul Republicii Moldova, în special din Găgăuzia, și solicită Uniunii Europene accelerarea procedurilor care să ducă la semnarea Acordului de Asociere UE-Republica Moldova și la liberalizarea regimului de vize într-un timp cât mai scurt.

One Response to Autoritățile de la Tiraspol dau vina pe Elena Băsescu pentru reacția Parlamentului European

  1. Pingback: Alegeri europarlamentare 2014. Traian Băsescu, despre o posibilă candidatură a fiicei sale Elena: Nu știu. Nu-i treaba mea | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.