Connect with us

BANCA EUROPEANĂ DE INVESTIȚII

Banca Europeană de Investiții și BERD oferă fermierilor din România fonduri în valoare de 12,5 milioane de euro

Published

on

© Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Banca Europeană pentru Reconstrucție si Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană de Investitii (BEI) pun la dispoziția fermierilor români fonduri noi în valoare de 12,5 milioane de euro, informează cele două instituții financiare într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Finanțarea va fi asigurată prin intermediul Agricover Credit IFN, principala instituție financiară dedicată finanțării agriculturii românești. Astfel BEI, cu sprijinul FEIS și BERD oferă o nouă finanţare în valoare de 7,5 milioane de euro, respectiv 5 milioane de euro, pentru Agricover Credit IFN.

Fermierii din România vor beneficia de acces îmbunătățit la finanțare prin intermediul  noilor fonduri oferite Agricover Credit IFN de către Banca Europeană pentru Reconstrucție si Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană de Investitii (BEI).

Agricover Credit IFN finanțează sectorul agricol și zootehnic și lucrează cu peste 15% din totalul fermierilor performanți din România. Este o subsidiară  a Agricover Holding S.A., care oferă servicii  de Agri-Finance printr-un model de business puternic integrat și original, centrat pe satisfacerea nevoilor esențiale ale fermierilor.

BERD, acționar al Agricover Holding S.A., acordă o finanțare adiţională de 5 milioane de euro, crescând finanțarea către companie la 20 de milioane de euro. BEI acordă o primă tranșă de 7,5 milioane de euro dintr-o sumă totală de împrumut aprobată de 15 milioane de euro. Aceste fonduri sunt puse la dispoziția Agricover Credit IFN suplimentar împrumutului în valoare de 20 de milioane de euro,  anterior acordat. Finanțarea BEI este garantată de către Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS).

Noile fonduri vor permite Agricover Credit IFN să îşi extindă finanţarea către agricultură şi să ajute fermierii  afectaţi de impactul  economic generat de pandemia COVID-19,

“Producătorii agricoli din România au fost afectaţi de perturbări în ceea ce privește cererea, lanțurile de aprovizionare și exporturile, confruntându-se în același timp cu o incertitudine crescută în sezonul de recoltă 2020. Acordarea de finanțări agricole suplimentare va ajuta fermierii să depășească aceste provocări, în beneficiul comunităților rurale și al industriei de bază pe perioada Covid-19 şi ulterior”, a declarat Mark Davis, Director regional BERD pentru România și Bulgaria.

Vicepreședintele BEI, Andrew McDowell, a precizat că “a doua noastră colaborare cu Agricover, cu sprijinul FEIS, va asigura continuitatea împrumuturilor pe termen mediu accesibile IMM-urilor care operează în sectorul agricol, inclusiv fermierilor tineri. Desfășurarea eficientă a primei operațiuni cu Agricover a oferit investiții necesare pentru îmbunătățirea productivității și dezvoltarea economică în zonele rurale pentru creșterea competitivității și generarea de locuri de muncă, precum și pentru coeziune. Această finanțare suplimentară va oferi sprijinul necesar regiunilor din mediul rural al României pentru a face față mai bine consecințelor actualei crize Covid-19”.

“Pentru a depăși consecințele economice ale pandemiei provocate de coronavirus trebuie să promovăm în continuare solidaritatea europeană. În colaborare cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții, Comisia este mândră să sprijine acest acord de finanțare cu Agricover Credit, care vizează protejarea fermierilor din România”, a spus și comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni.

“Prin această finanțare suplimentară din partea BERD și BEI, Agricover Credit va continua să ofere sprijin financiar specializat, fără întreruperi, încurajând un mediu sigur și performant pentru toți partenerii noștri fermieri. Suntem onorați și încântați să vedem că cele mai importante instituții financiare internaționale au încredere în modelul nostru de afaceri și în capacitatea noastră dovedită de a opera, în ciuda provocărilor existente în piață”, a declarat Robert Rekkers. Director General, Agricover Credit IFN.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare este o bancă multilaterală care promovează dezvoltarea sectorului privat și inițiativa antreprenorială în 38 de economii de pe trei continente. Banca este deținută de 69 de țări, precum și UE și BEI. Investițiile BERD au scopul de a face economiile din regiunile sale competitive, bine guvernate, ecologice, inclusive, rezistente și integrate.

În România BERD este axată pe finanțarea infrastructurii, în special în regiuni; stimularea productivității sectorului privat; și dezvoltarea în continuare a sectorului financiar și a piețelor de capital. 

Banca Europeană de Investiții (BEI) este banca Uniunii Europene. Este instituția de creditare pe termen lung a UE și este singura bancă deținută și reprezentând interesele statelor membre ale UE. Aceasta oferă finanțări pe termen lung disponibile pentru investiții solide pentru a contribui la obiectivele politicii UE. BEI lucrează îndeaproape cu alte institututii ale UE pentru a pune în aplicare politica UE.

Fiind cel mai mare debitor și creditor multilateral ca volum, BEI oferă finanțare și expertiză pentru proiecte de investiții solide și durabile, care contribuie la promovarea obiectivelor politicii UE. Peste 90 la sută din activitatea BEI este axată pe Europa dar sprijină și politicile externe şi de dezvoltare ale UE .

Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS) este principalul pilon al Planului de Investiții pentru Europa. Oferă garanții parțiale care permit BEI să investească într-un număr mai mare de proiecte, de cele mai multe ori mai riscante. Proiectele și acordurile aprobate pentru finanțare în cadrul FEIS ar trebui să mobilizeze 486 miliarde EUR pentru investiții, inclusiv 3,6 miliarde EUR în România și să sprijine peste 1,2 milioane de start-up-uri și IMM-uri din întreaga UE.

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

BANCA EUROPEANĂ DE INVESTIȚII

Banca Europeană de Investiții și Deutsche Leasing România acordă un sprijin de 370 de milioane de euro IMM-urilor din România afectate de criza COVID-19

Published

on

© European External Action Service

Banca Europeană de Investiții și Deutsche Leasing România au ajuns la un acord de cooperare care deblochează o finanțare în valoare de 370 milioane de euro a sectorului privat din România. Prin acest acord, IMM-urile din România vor beneficia de finanțare in leasing mai ieftină, finanțarea pentru agricultură va fi sporită, în timp ce spriijinul financiar va direcționat pentru obiective precum reducerea emisiilor și susținerea întreprinderilor din regiunile mai puțin dezvoltate și din zonele rurale pentru a ridica nivelul de coeziune, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Prima cooperare dintre Grupul BEI și Deutsche Leasing România va contribui la consolidarea investițiilor companiilor românești active în sectoarele afectate de COVID-19. Noua cooperare dintre Banca Europeană de Investiții, Fondul European de Investiții și Deutsche Leasing România va permite companiilor locale de pe întreg teritoriul României să beneficieze de finanțare suplimentară prin leasing în valoare de 370 milioane de euro.

Sprijinul Grupului EIB este susținut de o garanție de la Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS).

Noua inițiativă va spori reziliența întreprinderilor românești la impactul economic, social și asupra sănătății al COVID-19 și face parte din răspunsul Grupului BEI către sectorul privat în privința pandemiei.

„Deutsche Leasing este prezentă în România de peste 12 de ani, iar în această perioadă a fost partenerul de finanțare preferat al IMM-urilor locale pentru investițiile în echipamente. Datorită specializării noastre în finanțarea echipamentelor agricole, majoritatea debitorilor noștri se află în zonele rurale și, prin leasing și alte soluții de finanțare, ne-am adus contribuția la dezvoltarea acestor zone. Cooperarea cu parteneri puternici precum Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții consolidează și mai mult capacitatea Deutsche Leasing România de a sprijini în mod eficient investițiile întreprinderilor locale, chiar și în aceste vremuri dificile”, a declarat Laurențiu Zaharia, Director General al Deutsche Leasing România.

„Această tranzacție de securitizare cu impact ridicat demonstrează angajamentul Grupului Băncii Europene de Investiții de a se asigura că investițiile IMM-urilor din întreaga Europă pot continua în perioade dificile. Cooperarea inovatoare dintre instituțiile financiare europene și partenerii locali de leasing va ajuta companiile românești să depășească dificultățile provocate de COVID-19”, a declarat Christian Kettel Thomsen, vicepreședinte al Băncii Europene de Investiții, responsabil pentru România.

„Fondul European de Investiții este încântat să colaboreze pentru prima dată cu Deutsche Leasing România. Împreună vom contribui la accelerarea și extinderea sprijinului pentru investiții din partea a sute de întreprinderi din România”, a declarat Alain Godard, director executiv al Fondului European de Investiții.

Comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, a spus: „Susținut de Planul de investiții pentru Europa, acest acord dintre Grupul BEI și Deutsche Leasing va pune la dispoziția întreprinderilor locale din România finanțări suplimentare prin leasing. Acestea vor ajuta în primul rând IMM-urile din mediul rural să finanțeze echipamentele specializate de care au nevoie pentru operațiunile lor, contribuind astfel la susținerea dezvoltării economice și a locurilor de muncă în această perioadă dificilă.”

Aceasta este prima tranzacție de securitizare sintetică din România și permite Grupului BEI să furnizeze un instrument alternativ de gestionare a capitalului pentru un partener de servicii financiare din țară.

Securitizarea va ajuta la asigurarea capitalului reglementat și totodată va aduce Deutsche Leasing România capacitate de finanțare suplimentară pentru a sprijini investițiile întreprinderilor locale.

Sprijinirea investițiilor întreprinderilor în vederea reducerii consumului de energie și a emisiilor

Noua inițiativă include un sprijin în valoare de 25 milioane de euro orientat către investițiile în combaterea schimbărilor climatice.

Asigurarea faptului că România beneficiază de Planul de investiții pentru Europa

Acest nou sprijin pentru investițiile locale din partea Deutsche Leasing România este susținut de Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS), pilonul central al Planului de Investiții pentru Europa, în cadrul căruia Grupul BEI și Comisia Europeană colaborează pentru a stimula competitivitatea economiei europene.

Sprijin sporit pentru investițiile întreprinderilor în regiunile de coeziune

Noul sistem face parte dintr-un program mai amplu de finanțare prin titluri garantate cu active al Grupului BEI, în valoare de 2 miliarde EUR, pentru a acoperi capitalul circulant, nevoile de lichiditate și provocările în materie de investiții cu care se confruntă întreprinderile din întreaga Europă, exacerbate de pandemia COVID-19. Acest lucru va viza sprijinul acordat regiunilor de coeziune.

În ultimele săptămâni, Grupul BEI a permis creșterea finanțării pentru investițiile întreprinderilor din România, în cooperare cu principalii parteneri financiari locali.

Peste 185 milioane de euro din finanțarea sectorului privat în legătură cu COVID-19 vor sprijini companiile locale prin intermediul noilor linii de credit ale Băncii Europene de Investiții cu bănci publice și private din România.

Grupul Deutsche Leasing este principalul partener de finanțare a activelor orientat către soluții pentru IMM-urile germane și oferă o gamă largă de soluții de finanțare legate de investiții (finanțări pentru active), precum și servicii suplimentare (servicii pentru active). În cadrul Sparkassen-Finanzgruppe, Deutsche Leasing este centrul de excelență pentru leasing și factoring și alte soluții de finanțare a activelor orientate către IMM-uri și servicii suplimentare în Germania și alte țări. Pe segmentul său de activitate internațional, Deutsche Leasing sprijină activitățile clienților săi din 23 de țări, inclusiv piețele de export europene de bază, precum și cele din China, Rusia, SUA, Canada și Brazilia.

Banca Europeană de Investiții (BEI) este instituția de creditare pe termen lung a Uniunii Europene deținută de statele membre ale acesteia. Banca pune la dispoziție finanțare pe termen lung pentru investiții solide, cu scopul de a contribui la atingerea obiectivelor politicilor UE în Europa și în afara acesteia.

Fondul European de Investiții (FEI) face parte din Grupul Băncii Europene de Investiții. Misiunea sa centrală este de a sprijini microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii din Europa, facilitându-le accesul la finanțare. FEI proiectează și dezvoltă instrumente de capital de risc și de creștere, garanții și instrumente de microfinanțare care vizează în mod special acest segment de piață. În acest rol, FEI promovează obiectivele UE privind inovarea, cercetarea și dezvoltarea, spiritul antreprenorial, creșterea economică și ocuparea forței de muncă.

Fondul European pentru Investiții Strategices (FEIS) este pilonul principal al Planului de Investiții pentru Europa. Acesta oferă garanții de primă pierdere, permițând Grupului BEI să investească în proiecte mai riscante. Proiectele și acordurile aprobate pentru finanțare în cadrul FEIS au mobilizat până în prezent 535,4 miliarde EUR sub formă de investiții, de care au beneficiat peste 1,4 milioane IMM-uri.

Continue Reading

BANCA EUROPEANĂ DE INVESTIȚII

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, prima instituție de învătământ superior din România care primește 21 mil. euro de la Banca Europeană de Investiții pentru modernizare

Published

on

© Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca/Facebook

Banca Europeană de Investiții (BEI) s-a angajat să susțină programul de modernizare a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) printr-un împrumut în valoare de 21 milioane Euro, acordat pe o perioadă de 25 de ani. Împrumutul este garantat de Fondul European pentru Investiții Strategice, nucleul planului de investiții pentru Europa – cunoscut și ca „Planul Junker” și este acordat în cadrul programului “Romania Higher Education Programme Loan”, potrivit unui comunicat remis caleaeuropeana.ro.

Programul lansat de BEI are drept obiectiv principal asigurarea resurselor necesare pentru îmbunătățirea condițiilor de predare, cercetare, inovare dar și a condițiilor de viață ale studenților în universități din România, prin construirea de noi clădiri sau renovarea celor existente. Finanțările acordate susțin de asemenea, adaptarea infrastructurilor la noile tehnologii, îmbunătățirea mediilor de învățare, creșterea accesibilității persoanelor cu dizabilități, precum și îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor. Suma totală alocată de BEI prin acest program este de 100 milioane Euro.

Contractul de împrumut semnat de UTCN, în data de 27 noiembrie a.c., reprezintă primul sprijin acordat unei universități din România, de către Banca Europeană de Investiții, în cadrul acestui program de susținere a învățământului superior, lansat la începutul anului 2020. Planul de investiții al UTCN cuprinde modernizarea infrastructurii educaţionale, destinat specializărilor inteligente localizate în 3 clădiri existente, crearea unui complex Hub UT Cluj constând din spații pentru conferinţe, workshop-uri, găzduirea de spin-off-uri, precum și construirea de noi spații de cazare pentru 300 de studenți, alături de renovarea celor existente. Investițiile vor asigura, de asemenea, o clădire nouă destinată Institutului de cercetare în domeniul inteligenței artificiale precum și mutarea bibliotecii universității și a cantinei în clădiri moderne dotate cu tehnică de ultimă generație.

„Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca se prezintă astăzi ca fiind o instituție de învățământ superior modernă, diversă și complexă, cu o identitate bine conturată, implicată activ în ecosistemul local, regional și național, recunoscută și apreciată ca fiind un furnizor de educație, cercetare, transfer tehnologic și inovare de înaltă calitate. Sprijinul BEI acordat universității noastre, pentru cel mai mare program de investiții de capital pe care l-am avut vreodată, va contribui la accelerarea atingerii obiectivelor strategice asumate şi reprezintă contribuţia noastră la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă, învăţare şi cercetare oferite studenţilor şi cadrelor noastre didactice. Suntem mândri că Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca este prima universitate din țară care a primit aprobarea BEI de finanțare prin programul de împrumut pentru dezvoltarea instituțiilor de învățământ superior din România 2021-2025”, a spus Prof. dr. ing. Vasile Țopa, Rectorul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Banca Europeană de Investiții are plăcerea de a sprijini ambițiosul proiect de modernizare a Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Finanțarea din partea BEI în valoare de 21 milioane Euro, pe o perioadă de 25 de ani, va consolida și mai mult excelența academică și științifică a UTCN, demonstrând modul în care investițiile vizionare în învățământul superior pot îmbunătăți educația, cercetarea, inovarea și eficiența energetică”, a spus Christian Kettel Thomsen, vicepreședinte al Băncii Europene de Investiții, responsabil pentru România.

Primul sprijin din partea BEI acordat vreodată pentru investiții la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca va fi în beneficiul a mii de studenți, va îmbunătăți inovarea și cercetarea și va crea sute de locuri de muncă.

Sprijinirea investițiilor în învățământul superior de pe întreg teritoriul României

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca este prima universitate care va fi sprijinită prin noul program de finanțare pentru învățământul superior din România, program în valoare de 100 milioane Euro, optimizat de BEI și garantat de Fondul European pentru Investiții Strategice. În prezent, BEI examinează posibilitatea finanțării mai multor universități din țară, alte proiecte urmând să fie anunțate în săptămânile următoare. Programul propus pentru perioada 2021-2025 urmează acordului de finanțare semnat de BEI cu Universitatea Politehnica din București în anul 2019, în valoare de 25 milioane Euro care s-a dovedit  a fi de un real succes și care se dorește a fi multiplicat prin programul nou propus.

Transformarea campusului Universității Tehnice din Cluj-Napoca

Noua finanțare BEI va îmbunătății calitatea activității de predare și de cercetare, precum și viața studenților din campusul Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Programul de investiții va consolida și mai mult rolul UTCN de lider al excelenței academice din România, va reduce numărul studenților nevoiți să se specializeze în străinătate făcând universitatea și mai atractivă pentru studenții străini.

Creșterea numărului de studenți cu înaltă calificare

Extinderea și îmbunătățirea calității spațiilor destinate predării și cercetării din cadrul UTCN va contribui la creșterea numărului de absolvenți cu înaltă calificare, esențial pentru intensificarea activităților de dezvoltare și inovare în domeniul specializărilor inteligente și va răspunde cerințelor marilor angajatori din nord-vestul României.

Îmbunătățirea eficienței energetice și reducerea facturilor de energie

Programul de investiții în campusul universitar, susținut de BEI, va îmbunătăți semnificativ eficiența energetică a clădirilor și va reduce atât cheltuielile cu energia, cât și emisiile de carbon. 46% din investițiile totale vor îmbunătăți eficiența energetică ca urmare a faptului că noile clădiri vor fi proiectate și construite în conformitate cu standardele de construire a clădirilor cu consum de energie aproape zero, iar clădirile existente vor fi renovate.

Banca Europeană de Investiții susține investițiile în educație în Europa și în lume, asigurându-se că cele mai bune practici vor consolida noile investiții din acest sector. În ultimul deceniu, BEI a acordat peste 30 miliarde EUR pentru investiții în școli, universități și în educație și formare continuă.

Continue Reading

BANCA EUROPEANĂ DE INVESTIȚII

CEC Bank a contractat 50 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții pentru finanțarea companiilor

Published

on

© CEC Bank/ Facebook

CEC Bank a încheiat un nou acord de finanațre, în valoare de 50 de milioane de euro cu Banca Europeană de Investiții (BEI), prin schemele de finanțare dedicate pentru economiile afectate de COVID-19.

Sumele pot fi puse deja la dispoziţia clienţilor băncii.

Potrivit unui comunicat al instituției bancare, prin noul acord de finanţare, CEC Bank poate oferi credite pe termen mediu (până la 5 ani), cu un nivel al dobânzii redus cu minimum 0,25% faţă de dobânda standard.

”Prin acest nou acord de finanţare, continuăm buna colaborare pe care o avem cu BEI încă din anul 2013 şi ne diversificăm resursele disponibile pentru finanţarea economiei, în special pentru IMM-uri şi companii cu capitalizare medie. Finanţarea pusă la dispoziţie de BEI contribuie la îmbunătăţirea accesului companiilor la credite şi ne permite să susţinem proiecte de investiţii care contribuie la modernizarea şi diversificarea activităţii economice şi la menţinerea şi/sau crearea de noi locuri de muncă”, a declarat Bogdan Neacşu, preşedinte, director general CEC Bank, citat în comunicat.

Acesta este un nou tip de finanţare dezvoltat de BEI în contextul pandemiei COVID-19, pentru a sprijini revenirea sectorului IMM, iar CEC Bank este prima bancă din România care a accesat finanţările dezvoltate de BEI ca răspuns la COVID-19.

Amintim că Banca Europeană de Investiții (BEI) a pus la dispoziția României o schemă de ajutor în valoare de 190 milioane de euro pentru a sprijini sectoarele cele mai afectate de COVID-19.

Inițiativa presupune un pachet dedicat pentru susținerea rezilienței economice în contextul COVID-19, acordat României de Banca Europeană de Investiții. Asigurarea accesului la finanțare este crucială pentru a proteja locurile de muncă, pentru a debloca investițiile economice și pentru a facilita creșterea economică.

CEC Bank, Intesa Sanpaolo Bank România, UniCredit și BRD SOGELEASE au fost însărcinate cu punerea în practică răspunsul BEI, care permite IMM-urilor și întreprinderilor de dimensiune intermediară din întreaga țară să beneficieze de capital circulant, finanțare prin leasing și investiții de capital.

Colaborarea dintre CEC Bank şi BEI a început în 2013, iar acesta este cel de-al treilea acord de finanţare semnat de cele două părţi. Precedentele acorduri au fost semnate în 2013, respectiv 2014 şi au avut o valoare cumulată de 145 de milioane de euro.

Prin sursele atrase de la BEI până în prezent, CEC Bank a oferit finanţări în valoare de circa un miliard de lei pentru peste 1.500 de companii.

CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi active de peste 36 miliarde lei, la sfârşitul primului semestru din 2020.

Continue Reading

Facebook

Team2Share

INTERNAȚIONAL6 hours ago

Președintele Consiliului European se va întâlni cu Maia Sandu la Chișinău în cadrul turneului în trei țări ale Parteneriatului Estic

COMISIA EUROPEANA7 hours ago

Liderii de la Bruxelles, apel la o abordare comună privind certificatele de vaccinare anti-COVID pentru a putea fi implementate digital până la vară: Sunt utile pentru a proteja integritatea Pieței Unice

COMISIA EUROPEANA9 hours ago

Charles Michel, după reuniunea virtuală a liderilor UE: Prioritatea noastră principală acum este accelerarea producției și livrării de vaccinuri anti-COVID. 50 milioane de doze vor fi fost livrate în UE până la finele lunii

Cristian Bușoi12 hours ago

Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE: Producția vaccinurilor COVID-19 reprezintă astăzi o povocare industrială

MAREA BRITANIE13 hours ago

Ministerul britanic de Interne: Peste 830.000 de români s-au înregistrat pentru a rămâne în Regatul Unit după ce acesta a părăsit Uniunea Europeană

COMISIA EUROPEANA13 hours ago

Forța de muncă din domeniul sănătății și îngrijirii pe termen lung în UE va trebui să crească cu 11 milioane de lucrători până în 2030 pentru a gestiona nevoile unei populații în curs de îmbătrânire

S&D14 hours ago

Raportul eurodeputatului Victor Negrescu privind educația digitală a fost aprobat cu o largă majoritate în Comisia pentru Educație din Parlamentul European

Cristian Bușoi14 hours ago

Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din PE: Vom reuși să învingem diabetul dacă vom folosi fondurile alocate prin programele Orizont Europa și EU4Health și dacă vom profita de oportunitățile pe care ni le oferă digitalizarea

Dan Motreanu16 hours ago

Eurodeputatul Dan Motreanu atrage atenția că UE s-ar putea confrunta în următorii zece ani cu ”abandonul efectiv a 5 milioane de hectare de teren” agricol: România, printre țările cele mai afectate

RENEW EUROPE16 hours ago

Eurodeputatul Vlad Gheorghe a depus o serie de amendamente prin care solicită ca modificarea kilometrajului la mașini să fie infracțiune pedepsită în toate statele UE

COMISIA EUROPEANA9 hours ago

Charles Michel, după reuniunea virtuală a liderilor UE: Prioritatea noastră principală acum este accelerarea producției și livrării de vaccinuri anti-COVID. 50 milioane de doze vor fi fost livrate în UE până la finele lunii

Cristian Bușoi2 days ago

Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din PE, pledează pentru ”investiții masive în cercetare, inovare și tehnologii digitale”: Vor contribui la dezvoltarea economiilor statelor UE și la îmbunătățirea vieții cetățenilor

ROMÂNIA3 days ago

Valeriu Gheorghiță: România, pe locul 2 în UE la administrarea schemei complete de vaccinare anti-COVID

Dragoș Pîslaru4 days ago

Dragoș Pîslaru: Soliditatea PNRR constă în stimularea sinergiilor între măsurile celor șase piloni de reformă și dezvoltare ai Mecanismului de Redresare și Reziliență

INTERNAȚIONAL4 days ago

Israelul și Egiptul au convenit să construiască un gazoduct offshore pentru a creşte exporturile de gaze naturale lichefiate către Europa

ROMÂNIA1 week ago

Ministrul de externe Bogdan Aurescu i-a transmis omologului slovac intenția României de aprofundare a schimburilor comerciale cu Slovacia și a investițiilor reciproce

Cristian Bușoi2 weeks ago

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Energie din PE, solicită Comisiei Europene să evalueze centrala nucleară de la Ostrovets pentru a asigura respectarea celor mai înalte standarde internaționale de securitate ecologică și nucleară

ENGLISH2 weeks ago

EPP Local Dialogue: Emil Boc and Markku Markkula pledge their commitment to employing the local innovation potential of their communities to build stronger regional cohesion post-COVID19 pandemic

PPE2 weeks ago

Eurodeputatul Vlad Nistor: Josep Borrell ar fi trebuit să se urce în avion și să plece la Bruxelles când a aflat despre expulzarea diplomaților europeni la Moscova

PPE2 weeks ago

Eurodeputatul Vlad Nistor: Vizita lui Josep Borrell la Moscova este umilitoare pentru UE, pentru standardele democratice pe care trebuie să le apere în lume

Advertisement
Advertisement

Trending