Banca Mondială: Economia Chinei va suferi o încetinire bruscă

China a atins un “punct de cotitură” în dezvoltarea sa economica si va trebui sa implementeze mai multe reforme pentru ca ritmul sau de crestere va incetini la jumatate in urmatoarele doua decenii, au anuntat luni expertii Bancii Mondiale, citati de AFP şi HotNews.ro.

Cea de-a doua economie mondiala trebuie sa faca reforme semnificative pentru a evita o incetinire brusca a economiei, in particular sa-si reduca ponderea sectorului de stat si sa puna capat situatiilor de monopol din sectoarele strategice, au apreciat expertii.

Dupa ce a atins in medie o rata de crestere anuala de 10% in ultimii 30 de ani, modelul de crestere chinez, bazat pe investitii si export, nu mai este sustenabil, a afirmat presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, la prezentarea studiului ”China: 2030”, desfasurata la Beijing.

Raportul a fost sustinut si de catre vicepresedintele Xi Jinping si de catre vicepremierul Li Keqiang, care ar trebui sa succeada actualului presedinte al Chinei, Hu Jintao, si primului ministru, Wen Jiabao, atunci cand procesul de succesiune politica va fi finalizat, in martie 2013.

Sursa articol: HotNews.ro
Sursa foto:  polittech.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.