Bancile scandinave, loc ideal pentru pastrarea capitalului pe timp ce criza

Viitorul val de recapitalizare a bancilor europene, puternic implicate in procesul de creditare a tarilor cu probleme din zona euro, ii obliga pe oameni sa caute locuri sigure pentru protectia banilor de care dispun, sunt de parere cei de la fin.ro. Expertii UBS sustin ca bancile scandinave raspund acestei necesitati, mai publica aceștia.

„Aceste institutii constituie locul ideal pentru investitorii europeni, pentru a-si ascunde capitalurile de care dispun de problemele tot mai grave din zona euro”, a declarat pentru Bloomberg analistul Nick Davy, de la UBS. Potrivit spuselor sale, avantajul major al acestor structuri comparativ cu bancile central-europene il constituie absenta unei dependente directe de statele in dificultate din zona euro.

Spre exemplu, aceste institutii nu au investit in obligatiuni emise de statul elen. In plus, ele dispun de suficiente lichiditati. Astfel, majoritatea organizatiilor financiare din Norvegia sau Elvetia nu vor fi nevoite la masuri in cazul in care autoritatile europene vor obliga sectorul bancar sa-si majoreze volumul de capital propriu pana la 9% pana la mijlocul anului viitor. In alta ordine de idei, bancile scandinave se bucura de incredere pe termen lung din partea investitorilor.

Articolul  a fost preluat de pe fin.ro. și poate fi accesat aici.

Sursa foto: rfi.fr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.