Bank of New York Mellon: Investitorii trebuie să evite riscurile săptămâna următoare, din cauza crizei din Ucraina

euroInvestitorii ar trebui să evite să-şi asume riscuri semnificative săptămâna următoare, în contextul crizei din Ucraina, au avertizat analişti ai băncii americane Bank of New York Mellon.

Pieţele financiare au ignorat în mare măsură situaţia din Ucraina până în prezent, cu excepţia unei scăderi de amploare redusă pe piaţa americană în ultima parte a şedinţei de vineri, potrivit CNBC, citat de Adevarul.ro.
Acţiuni ale Rusiei au contribuit la „trei episoade majore de aversiune faţă de risc“ în ultimii 35 de ani, potrivit BNY Mellon.
„Prudenţa sugerează că o atitudine de evitare a riscului ar putea fi adecvată la deschiderea şedinţei bursiere de săptămâna următoare“, au scris într-o notă către clienţi analiştii băncii.
Criza din Ucraina a escaladat semnificativ sâmbătă, când preşedintele rus Vladimir Putin a cerut şi primit rapid acordul parlamentului pentru trimiterea de trupe în Ucraina.
Guvernul ucrainean a decis mobilizarea generală a trupelor şi rezerviştilor, în contextul operaţiunilor desfăşurate de trupele militare ruse prezente în peninsula Crimea, şi a cerut ajutorul comunităţii internaţionale.
.
.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.