Barroso, despre aderarea României la Schengen: Decizia depinde de statele membre. Comisia continuă să susțină cele două țări

j.m. barrosoPreşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat vineri, după o întrevedere avută cu premierul Victor Ponta, la Bruxelles, că România a îndeplinit criteriile pentru aderarea la spaţiul Schengen, dar decizia finală aparţine statelor membre ale Uniunii Europene.

“În ce priveşte aderarea la Schengen, sper că observaţiile mele au fost bine traduse şi înţelese. Făceam distincţia între libertatea de circulaţie a muncitorilor români şi bulgari şi aderarea la Schengen. Am spus că nu va fi posibilă aderarea în 2014, din cauza opoziţiei statelor membre. Am mai spus şi că România şi Bulgaria au îndeplinit condiţiile tehnice, deci poziţia noastră nu s-a schimbat – continuăm să susţinem cele două ţări. Totuşi, trebuie să fiu realist. Din punctul de vedere al Comisiei, este posibil, dar decizia depinde de poziţia statelor membre. Asta este realitatea şi vreau ca opinia publică din România să cunoască provocările”, a explicat preşedintele Comisiei Europene, după întrevederea avută cu premierul Victor Ponta, la Bruxelles, citat de Adevarul.ro.
Sursa: Adevarul.ro
Foto: ec.europa.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.