Băsescu ar putea denunţa pactul de coabitare: Independenţa justiţiei s-a prăbuşit ieri, cu binecuvântarea premierului Ponta

traian basescuPreşedintele Băsescu a declarat, joi, că va face o analiză privind pactul de coabitare cu premierul Ponta şi se va pronunţa în cursul după-amiezii acestea.

“Mesajul pe care îl dau este că nu-l mai girez pe Victor Ponta, pentru că a incălcat grav pactul de coabitare şi, în mod deosebit, s-a băgat cu bocancii in justiţie. Multe incălcări ale pactului i-am tolerat, şi pe politică externă, şi nerespectarea angajamentelor cu legea sănătăţii, a reorganizării adminsitrative etc. Dar faptul că s-au băgat cu bocancii în justiţie de dragul lui Dragnea…Dacă Dragnea n-are nicio problemă, du-te in faţa judecătorului” a declarat Băsescu.

Şeful statului a adăugat că Victor Ponta “s-a dovedit mincinos” şi că a încălcat chiar şi documentul politic ce “l-a făcut frecventabil” în străinătate. Băsescu a punctat că se va pronunţa oficial asupra denunţării pactului cu Ponta în această după-masă, “după o analiză”.

“Ieri, independenţa justiţiei s-a prăbuşit cu binecuvântarea lui Ponta, ceea ce mă face să denunţ pactul de coabitare. În acest moment, ce au făcut Niţu, Cazanciuc şi Ponta a compromis România”, a spus Traian Băsescu.

Miercuri, la ora 17.09, Niţu a informat Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), printr-un fax, că delegarea lui Papici ca şef al Secţiei I din DNA încetează cu 2 octombrie, dată începând cu care funcţia este ocupată de procurorul Iuliana Bendeac, pe o perioadă de şase luni.

Procurorul Lucian Papici este cel care a finalizat urmărirea penală în dosarul referendumului în care este cercetat vicepremierul Liviu Dragnea.

Surse: Realitatea.net, B1.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.