Băsescu, către delegaţia FMI: E greu să rămânem pe drumul corect în an electoral, dar suntem hotărâţi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la începutul întrevederii cu delegaţia FMI, BM şi CE, că pentru România este “o adevărată provocare” să rămână, în acest an electoral, pe drumul corect macroeconomic, el menţionând că autorităţile de la Bucureşti sunt determinate să păstreze direcţia, potrivit Mediafax.

“Sper că evoluţia noastră economică va rămâne ceva mai pozitivă decât a altor state UE, chiar dacă avem un an electoral şi aceasta este o adevărată provocare, rămânerea pe drumul corect în timpul unui an electoral. Nu este chiar aşa uşor, dar noi suntem absolut hotărâţi să rămânem pe această direcţie“, a spus preşedintele Traian Băsescu.

De asemenea, şeful delegaţiei Fondului Monetar Internaţional, Jeffrey Franks, a afirmat că perspectiva macroeconomică din UE este încă influenţată negativ, dar prognoza este că în acest an România “va rezista mai bine” decât media europeană.

După cum ştiţi, sunt încă efecte negative asupra restului Europei, dar România rezistă mai bine decât multe alte state. Nu o să fie la un nivel foarte ridicat în acest an, dar în orice caz, mai bine decât media europeană“, a spus Franks.

Preşedintele Traian Băsescu a discutat şi despre “perspectiva creşterii salariilor în sectorul public”, informează Administraţia prezidenţială.

“În cadrul discuţiilor, a fost subliniată importanţa respectării de către România a obiectivelor şi măsurilor stabilite în cadrul Acordului de Asistenţă Financiară Internaţională Multilaterală. Printre altele, misiunea va evalua: încadrarea în ţintele de deficit, progresul reformelor întreprinderilor de stat, calendarul pentru eliminarea preţurilor reglementate la gaze naturale, situaţia contractelor bilaterale din energie, absorbţia fondurilor europene. De asemenea, s-a discutat perspectiva creşterii salariilor în sectorul public“, se precizează într-un comunicat dat publicităţii de Preşedinţie.

Delegaţia comună a FMI, a Băncii Mondiale şi Comisiei Europene, venită la Bucureşti în a cincea vizită de evaluare a acordului preventiv semnat în 2011, a fost primită începând cu ora 13.00 de către preşedintele Băsescu la Palatul Cotroceni.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  presidency.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.