Băsescu: În cazul unei prezenţe de 48-49%, voi repropune USL revizuirea Constituţiei şi demisia mea

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat că, dacă referendumul va fi invalidat în urma unei prezenţe la urne de 48-49% şi cu o majoritate foarte mare pentru destituirea sa, după revenirea în funcţie el va relua către USL propunerea de revizuire a Constituţiei însoţită de demisia sa, arată Mediafax.

El a arătat că într-o astfel de variantă s-ar putea organiza concomitent alegeri legislative şi prezidenţiale până în februarie 2013.

“La un procentaj în care vin 48-49% şi diferenţa este foarte mare, nu am decât soluţia să le propun politicienilor, ca de altfel şi românilor, să le reînnoiesc propunerea pe care am făcut-o lui Antonescu şi lui Ponta încă de la sfârşitul anului trecut. Le retrimit scrisoarea: măi, oameni buni, haideţi să discutăm revizuirea Constituţiei cu punerea în aplicare a referendumului din 2009 şi cu scurtarea mandatului meu, în aşa fel încât odată cu alegerile legislative, care poate nu vor mai putea avea loc în noiembrie în condiţiile astea, trebuie să aibă loc cel mai târziu în februarie 2013 odată cu legislativele. Revenind la mandat de patru ani pentru preşedinte, eu demisionez cu 30 de zile înainte, în aşa fel încât să puteţi suprapune din nou mandatele “, a afirmat Băsescu, vineri seară, la B1 TV.

Totodată, întrebat dacă pentru el invalidarea referendumului din lipsă de cvorum înseamnă expresia voinţei populare, Băsescu a răspuns afirmativ. “Da, asta e legea”, a spus el, amintind că s-a pus în pericol ratificarea Tratatului de la Lisabona deoarece la referendumurile organizate în Irlanda şi Franţa în acest sens s-a ratat pragul legal de cvorum.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  presidency.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.