Băsescu, în vizită de lucru în Germania, unde se întâlneşte cu preşedintele Joachim Gauck.

traian basescuPreşedintele Traian Băsescu se află, vineri, în Germania, unde se întâlneşte cu preşedintele Joachim Gauck şi cu Hans-Gert Pöttering, fost preşedinte al Parlamentului European, având programată şi participarea la “conferinţa federală de presă cu jurnaliştii acreditaţi la Parlamentul german”, potrivit Mediafax.

Vizita sa nu pare a fi întâmplătoare, în contextul în care la Munchen se desfăşoară un eveniment de maximă importanţă în domeniul securităţii, la care participă cei mai renumiţi lideri europeni şi americani., notează Adevarul.ro, care punctează că preşedintele şi-a anunţat abia în această dimineaţa plecarea spre Berlin.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale remis vineri dimineaţă, preşdintele Traian Băsescu face în cursul zilei o vizită de lucru în Republica Federală Germania, urmând ca la ora 11.00 (ora României), la Berlin, să participe la Conferinţa federală de presă cu jurnaliştii acreditaţi la Parlamentului german.

De asemenea, şeful statului român va avea o întâlnire cu Hans-Gert Pöttering, fost preşedinte al Parlamentului European la ora 14.45 (ora României).

La ora 18.45 (ora României), la München, preşedintele Traian Băsescu se întâlneşte cu preşedintele Republicii Federale Germania, Joachim Gauck.

În acest timp, la Berlin, secretarul de stat american, John Kerry, se întâlneşte cu Angela Merkel şi ministrul german de Externe, Frank Steinmeier. În teorie, pe agenda discuţiilor lui Kerry cu oficialii germani se află „restabilirea relaţiei de încredere după scandalul interceptărilor NSA“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.