Băsescu: Încă ne lipseşte o cultură a justiţiei. Prea multe instituţii nu aplică hotărârile

t-basescuPreşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că românilor încă le lipseşte o cultură a justiţiei, arătând că prea multe instituţii îşi permit să nu aplice hotărâri judecătoreşti, de la Parlament, care blochează actul de justiţie, la administraţiile locale.

Preşedintele Băsescu a spus, la deschiderea lucrărilor Congresului Avocaţilor 2014, că, din păcate, în România lipseşte “o cultură a justiţiei”, relatează Mediafax.

El a dat exemplul preşedintelui renumitului club Bayern Munchen, care a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare şi pentru care nu a existat vreo cerere de a fi eliberat.

“La noi au fost şi sunt adevărate campanii. E proba diferenţei de cultură a populaţiei, a mass-media legat de actul de justiţie, de respectul pentru hotărârile justiţiei”, a adăugat Băsescu.

Şeful statului a precizat că prea multe instituţii îşi permit să nu aplice hotărâri judecătoreşti.

“Încă vedem prea multe instituţii, de la Parlament la administraţiile locale, care îşi permit să nu pună în aplicare hotărârile judecătoreşti. Încă vedem blocarea actului de justiţie în Parlament”, a afirmat preşedintele Băsescu.

El a insistat asupra necesităţii unei “culturi a justiţiei”.

“Ne trebuie şi o cultură a justiţiei, ne trebuie înţelegerea că justiţia e, până la urmă, pilonul fundamental al democraţiei, pentru că orice stat poate avea legi foarte moderne, şi România e un astfel de stat, dar atât timp cât nu există pilonul justiţiei solid şi credibil (…), statul nu este solid”, a subliniat preşedintele.

Traian Basescu, a decis vineri, 28 martie, neacordarea gratierii individuale a domnului George Becali ca urmare a analizarii dosarului de gratiere a domniei sale, arata un comunicat al Presedintiei. Decizia presedintelui a fost transmisa solicitantului gratierii.

Si Ministerul Justitiei a dat aviz negativ cererii individuale de gratiere a lui Gigi Becali, dupa cum a aratat Traian Basescu intr-un interviu la B1 TV.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.