Băsescu, la Berlin: Avem încă probleme cu selectarea oamenilor politici care ajung în Parlament

25757Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Berlin, într-o conferinţă de presă cu jurnaliştii acreditaţi la Bundestag, că în România sunt încă probleme cu selectarea politicienilor care ajung în Parlament. Presedintele a sustinut ca “partidele încă nu au responsabilitatea selecţiei celor mai buni oameni”, informeaza Realitatea.net.

Preşedintele Traian Băsescu se află, vineri, în Germania, unde se întâlneşte cu președintele Joachim Gauck şi cu Hans-Gert Pöttering, fost președinte al Parlamentului European.

El a participat şi la “conferința federală de presă cu jurnaliștii acreditați la Parlamentul german”.

Băsescu a spus că ştie statul de drept din România este un subiect larg dezbătut în Uniunea Europeană.

“Au fost majorităţi parlamentare care au încercat să nesocotească faptul că România a îndeplinit de mult criteriile de la Copenhaga, care vizează statul de drept. Au fost încercări de nerespectare a statului de drept în vara anului 2012, ca de altfel şi în luna decembrie 2013. Ce este semnificativ din acest punct de vedere, şi este relevat şi în raportul de monitorizare al Comisiei Europene: semnificativ este că instituţiile statului au oprit încercările de a nesocoti statul de drept, fie că discutăm de decizii ale Curţii Constituţionale, decizii ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sau acţiuni ale Parchetului General“, a spus Băsescu.

El a mai spus că există încă probleme cu selectarea oamenilor politici care ajung în Parlamentul de la Bucureşti.

“Încă avem probleme în selectarea oamenilor politici care ajung în Parlament. Partidele încă nu au responsabilitatea selecţiei celor mai buni oameni pe care îi au la dispoziţie. Convingerea mea este că lecţiile ultimilor doi ani pentru actuala majoritate parlamentară vor duce la o revoluţionare a modului de selectare a oamenilor politici”, a spus Băsescu.

Sursa: Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.