Băsescu: Revizuirea actuală a Constituţiei reprezintă un risc de blocare a statului

traian basescuNoii judecători ai Curţii Constituţionale – Daniel Morar, Mona Pivniceru şi Valer Dorneanu – au depus jurământul de învestitură, luni, în faţa şefului statului, într-o ceremonie desfăşurată la Palatul Cotroceni. După ceremonie, preşedintele Traian Băsescu a susţinut un scurt discurs în care a criticat revizuirea Constituţiei. “Ceea ce se face acum este doar o complicare inutilă a funcţionării statului”, a spus Băsescu, potrivit Realitatea.net.

“Aş privi spre viitorul apropiat. În mâinile CC va fi noua Constituţie. Nu preget să menţionez că, în momentul de faţă, Constituţia României şi-a pierdut rostul de a fi revizuită. Singurul element care a stat la baza intenţiei de revizuire a fost legat de politica de simplificare a statului şi, ca urmare, de a răspunde votului de la referendumul din 2009 exprimat într-un referendum valid. Astăzi se elaborează o nouă Constituţie după ce propunerea iniţială de revizuire a fost respinsă, una care începe să nu mai semene a Lege a legilor pentru că intră în detalii, iese din principiile generale ale unei Constituţii”, a spus Traian Băsescu.

“Revizuirea Constituţiei în baza referendumului era singura justificare a acestei revizuiri. Ceea ce se face în momentul de faţă nu are decât rostul de a complica funcţionarea statului, de a se intra in detalii inutile într-o Constituţie. Aş spune că revizuirea actuală reprezintă un risc de blocare a statului, de înscriere în Constituţie a unor elemente care nu au ce căuta în Constituţie, ci în legi”, a adăugat Traian Băsescu.

Sursa: Realitatea.net
Foto: presidency.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.