Bătălie aprigă pentru președinția Franței

François Hollande, candidatul socialist la președinția Franței, este în continuare cotat ca învingător în alegerile de duminică, având 52% din intenţiile de vot. Totuși, avantajul pe care îl are în faţa lui Nicolas Sarkozy, actualul președinte, s-a redus, potrivit Adevarul.ro.

Potrivit unui sondaj Ifop-Fiducial, realizat pentru revista Paris-Match şi dat publicităţii vineri, în ultima zi a campaniei electorale, cei doi sunt separaţi de numai patru procente, faţă de zece la sfârşitul săptămânii trecute.

Este cea mai mică diferenţă dintre cei doi, după turul întâi al alegerilor prezidențiale, ce s-a desfăşurat la 22 aprilie, notează „Le Figaro”.

84% din alegătorii reprezentantului stângii radicale, Jean-Luc Mélenchon, care a obținut 11,11% în primul tur, intenționează să-l voteze pe candidatul socialist, cu 2% mai mult în comparație cu 23 aprilie.

În schimb, electoratul lui François Bayrou, candidat de centru, care a întrunit în primul tur 9,13% din sufragii, înclină spre dreapta, în ciuda faptului că acesta a declarat că-l va vota pe François Hollande.

Potrivit sondajului, 37% din alegătorii săi vor vota pentru Sarkozy, 32% se vor abține, iar 31% vor opta pentru Hollande.

55% din alegătorii de extremă-dreapta, care au susținut-o în primul tur pe Marine Le Pen, aceasta obținând un scor de 17,9%, vor vota pentru Sarkozy, 19% vor opta pentru Hollande, iar 26% se vor abține.

Sondajul Ifop arată că 84% din votanți sunt „siguri de opțiunea lor”, iar 16% „ar putea să-și schimbe opțiunea” pe ultima sută de metri.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  ridingthetiger.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.