Benjamin Netanyahu, acuzat pentru fapte de corupție. Poliția israeliană recomandă începerea urmăririi penale a premierului

Poliţia israeliană a recomandat, marţi seară, autorităţilor judiciare, după mai mult de un an de investigaţii, inculparea pentru acte de corupţie a premierului Benjamin Netanyahu, notează New Europe

Anchetatorii poliţiei au finalizat două dosare care îl vizează pe Benjamin Netanyahu. Este vorba de „Cazul 1000”, în care Netanyahu este suspectat că a primit cadouri de la oameni de afaceri în schimbul promovării intereselor, şi de „Cazul 2000”, referitor la o presupusă acţiune a premierului israelian de a ajunge la un aranjament prin care să obţină materiale media favorabile în cotidianul Yedioth Ahronoth în schimbul unor măsuri împotriva publicaţiei concurente Israel Hayom.

Potrivit anchetatorilor, după începerea actualului mandat, premierul Netanyahu a primit cadouri în valoare de aproximativ un milion de shekeli (circa 280.000 de dolari).

Poliția israeliană sugerează că are suficiente dovezi pentru a-l acuza prim-ministru de corupție. Afirmațiile îi vizează pe Netanyahu, pe producătorul de la Hollywood Arnon Milchan, miliardarul australian James Parker și pe editorul de ziare Arnon Mozes.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.