Benjamin Netanyahu, afirmații dure la adresa președintelui Turciei după ce Ankara a calificat Israelul drept ”stat terorist”: Nu iau lecții de moralitate de la un lider care bombardează sate de kurzi

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat duminică de la Paris că nu ia ”lecții de moralitate” de la președintele turc, Recep Tayyip Erogan, după ce liderul de la Ankara a criticat Israelul în weekend, potrivit Reuters și AFP, citat de Agerpes.

”Domnul Erdogan a atacat Israelul. Nu obișnuiesc să iau lecții de moralitate de la un lider care bombardează sate de kurzi în țara sa, Turcia, care bagă la închisoare jurnaliști, ajută Iranul să evite sancțiunile internaționale și îi ajută pe teroriști, inclusiv în Gaza, să ucidă oameni nevinovați”, a afirmat Netanyahu în cadrul unei conferințe de presă cu președintele Franței, Emmanuel Macron.

Citiți și Premierul israelian înaintea vizitelor sale la Paris și Bruxelles: Respect Europa, dar nu accept duble standarde și ipocrizie din partea ei

Poziția premierului israelian survine la scurt timp după ce liderul de la Ankara a calificat duminică Israelul drept ”stat terorist” care ”omoară copii”, completând că ”va lupta prin toate mijloacele” împotriva recunoașterii de către SUA a Ierusalimului drept capitala statului evreu.

”Palestina este o victimă inocentă (…), în ce privește Israelul, acesta este un stat terorist, da, terorist !”, a declarat Erdogan într-un discurs incendiar la Sivas (centru). ”Nu vom abandona Ierusalimul la bunul plac al unui stat care omoară copii”, a adăugat Erdogan.

Președintele american Donald Trump a anunțat la 6 decembrie că SUA recunosc orașul Ierusalim drept capitală a statului Israel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.