Benjamin Netanyahu: „Un acord asupra programului nuclear iranian ar fi o greşeală istorică”

benjamin netanyahu wikipediaPremierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat, miercuri, că un acord asupra programului nuclear iranian, realizat între conducerea de la Teheran şi marile puteri ale lumii, ar fi o „greşeală istorică”, potrivit BBC, preluat de Adevarul.ro.

Oficialul israelian şi-a exprimat dezaprobarea asupra unei înţelegeri cu autorităţile iraniene, avertizând de asemenea că este împotriva oricărei relaxări a sancţiunilor pentru acest stat. Recent, Iranul şi marile puteri ale lumii au anunţat că sunt şanse pentru ca discuţiile purtate în această săptămână la Geneva să se finalizeze cu un acord asupra programului nuclear de la Teheran.

Cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU, alături de Germania (P5+1) sunt aşteptati să ceară Iranului încetarea imediată a programului său nuclear, în schimbul eliminării câtorva sancţiuni dispuse statului.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a mai declarat că o asemenea abordare nu ar face nimic altceva decât să ofere Iranului capacitatea de a-şi continua programul său nuclear. „Această propunere ar permite Iranului să-şi păstreze capacitatea de a face arme nucleare. Israelul se opune în totalitate acestei propuneri. Adoptarea ei ar fi o greşeală de proporţii istorice”, a spus Netanyahu în cadrul unei conferinţe la Ierusalim.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.