Boris Johnson, despre respectarea dreptului de ședere al românilor în Marea Britanie după Brexit:”Am fi nebuni să îi lăsăm să plece înapoi în România”

Românii din Marea Britanie “nu ar trebui să fie deloc îngrijoraţi” în legătură cu situaţia lor după Brexit, deoarece “sunt membri extrem de valoroşi ai societăţii noastre” şi “am fi nebuni să îi lăsăm să plece înapoi în România”, a declarat, într-un interviu pentru Agerpres, Boris Johnson, ministrul britanic de Externe.


 

Johnson a reiterat poziţia pe care o are faţă de românii din Marea Britanie şi pe Twitter. Înainte de plecarea din România, acesta a transmis un mesaj video chiar de pe aeroportul Otopeni: “În Marea Britanie sunt 450-500.000 de români. Îi iubim, îi preţuim. O să le apărăm şi o să le respectăm drepturile”.

Boris Johnson s-a aflat într-o scurtă vizită la Bucureşti. Diplomatul britanic face un turneu în trei ţări europene, printre care şi România, exact când la Bruxelles se reiau negocierile pe tema Brexit. Ultima etapă a turneului oficialului britanic este Bratislava, unde sunt întâlniri cu ministrul de Externe şi cu premierul Slovaciei.

Citiți și Ministrul de Externe britanic, Boris Johnson, se află luni la București pentru o întrevedere cu șeful diplomației române, Teodor Meleșcanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.