BPN al PDL a avizat strategia națională de sănătate

control medicalBPN al PDL a avizat, în ședința de luni, strategia națională de sănătate a PDL care urmează să fie prezentată și dezbătută în toate marile centre universitare medicale din țară alături de specialiștii din sistem, a anunțat, la finalul ședinței, vicepreședintele PDL, Cristina Dobre.

”PDL consideră că este mare nevoie de un Pact Național pentru Sănătate la care să participe toate partidele politice și asociațiile profesionale și care să asigure coerența măsurilor pe următorii 10 ani, indiferent cine se află la putere”, a susținut Cristina Dobre, potrivit unui comunicat de presă.

PDL intenționează să pună strategia pe sănătate la baza unui dialog pe care democrat liberalii îl vor iniția cu toți președinții partidelor politice din România și cu societatea civilă în vederea elaborării unui Pact Național pentru Sănătate.

Sănătatea nu trebuie să aibă carnet de partid. PDL consideră că este mare nevoie ca sănătatea să aibă o strategie pe următorii zece ani și nicidecum de strategii pentru următoarea jumătate de oră, așa cum face acum ministrul sănătății Eugen Nicolăescu. Trebuie ca sănătatea să aibă parte de măsuri coerente indiferent de partidul sau partidele politice care se află la putere. În acest moment, ministrul Nicolăescu gestionează sănătatea haotic, fără măsuri coerente iar acest lucru îi afectează direct pe pacienți”, a declarat vicepreședintele PDL.

Strategia PDL pentru sănătate are cinci piloni, potrivit comunicatului transmis redacției:

1. accesibilitatea tuturor cetățenilor români la servicii medicale de calitate

2. finanțarea superioară a sistemului de sănătate

3. combaterea fraudelor din sistem

4. stoparea exodului medicilor

5. introducerea reală în sistem a asigurărilor private de sănătate

PDL speră ca Pactul Național pentru Sănătate pe care îl inițiază să primească răspunsuri favorabile din partea celorlalte partide politice. ”În cazul în care și cei de la USL sunt preocupați de situația din sistemul de sănătate este de datoria lor să fie parte la un Pact Național pentru Sănătate”, a spus vicepreședintele PDL Cristina Dobre.

 

Sursa: Departamentul de comunicare al PDL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.