Connect with us

INTERNAȚIONAL

BREAKING NEWS Prețul barilului de petrol a atins pentru prima dată în istorie cote negative din cauza pandemiei de coronavirus

Published

on

Pentru prima dată în istorie, prețul barilului de petrol a scăzut la un nivel record, de sub un dolar, luni 20 aprilie. Această criză fără precedent a fost provocată de pandemia de COVID-19. Producătorii de combustibil rămănând fără spațiu de stocare, relatează Digi24, potrivit CNBC.

ACTUALIZARE. Prețul petrolului american a ajuns la -7 dolari per baril.

ACTUALIZARE. Prețul petrolului american a scăzut pentru prima oară sub 0.

ACTUALIZARE. Prețul barilului de petrol fluctuează puternic, atingând chiar și un minim de 0.10 dolari.

”Petrolul este atât de ieftin, încât producătorii plătesc depozitelor pentru a-i scăpa de butoaiele cu petrol”, relatează CNN.

Zeci de tancuri petroliere umplute cu benzină şi combustibil pentru avion sunt ancorate în apropiere de marile hub-uri pentru depozitarea produselor petroliere din Europa, neputând să îşi descarce încărcătura deoarece facilităţile terestre de depozitare sunt la capacitate maximă, pe fondul prăbuşirii cererii ca urmare a crizei coronavirusului.

Conform calculelor Reuters, o cantitate de aproape un milion de tone de produse rafinate este în prezent stocată în aproximativ 30 de tancuri petroliere ancorate în apropierea coastelor Europei.

Amintim că săptămâna trecută, OPEC, Rusia și alte țări producătoare de petrol au convenit o reducere record a producției de petrol. Această reducere de aproape 10 milioane de barili pe zi a fost făcută pentru a stabiliza prețul petrolului pe fondul epidemiei de coronavirus și al unui război al prețurilor purtat până recent între Arabia Saudită și Rusia.

Preocuparea de pe piețele internaționale a fost accentuată de diferențele de opinie dintre președintele SUA și guvernatorii statali cu privire la ridicarea restricțiilor de circulație și asupra economiei. 

Totodată,  șefii tuturor marilor agenții ale ONU au emis o avertizare grafică asupra riscului de coronavirus în țările cele mai vulnerabile din lume, după ce au dezvăluit că donatorii internaționali s-au angajat să doneze doar un sfert din cele 2 miliarde de dolari pe care ONU le-a solicitat ​​pentru gestionarea pandemiei, informează The Guardian

Într-o conferință de presă de duminică, Trump a declarat că peste 4,18 milioane de americani au fost testați pentru coronavirus și că operațiunea pe scară largă a deschis calea pentru ca anumite părți ale țării să se redeschidă pentru afaceri. „Acesta este un record oriunde în lume”, a afirmat șeful de la Casa Albă.

Cu toate acestea, unii guvernatori l-au acuzat pe președinte că „delirează” și au subliniat că nu se pot înscrie încă în programul în trei faze  de Trump pentru a relaxa restricțiile privind izolarea la domiciliu, deoarece regimul de testare încă nu și-a atins capacitatea maximă la nivel regional. Totodată, guvernatorii au precizat că se așteaptă ca nivelul central să se consulte cu guvernatorii în privința ridicării măsurilor de carantină deoarece situația la fața locului este diferită de la stat la stat. 

Bilanțul infectării cu coronavirus în SUA a depășit 760.000 de cazuri, în timp ce numărul deceselor se ridică la peste 40.000 de victime. Aceste date indică că SUA este țara cea mai afectată de pandemie la nivel global. 

butoaiele cu petrol”, relatează CNN.

Diana Zaim este foto jurnalist, premiată în cadrul #România@10EU, concurs de fotografie organizat cu ocazia a 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană. Studentă la secția germano-portugheză în cadrul Universității din București și pasionată de promovarea valorilor europene, Diana este parte a comunității Model European Union, cea mai amplă simulare la nivel european a procesului decizional din cadrul Uniunii Europene.

CONSILIUL EUROPEAN

Președintele Consiliului European critică autoritățile din Belarus: ”Violența împotriva protestatarilor nu este răspunsul”

Published

on

© European Union 2020

 

Președintele Consiliului European, Charles Michel, critică autoritățile din Belarus pentru violența manifestată împotriva protestarilor care au ieșit în stradă în urma alegerilor prezidențiale, care l-au desemenat pe Aleksandr Lukașenko pentru a șasea oară în funcția de șef al statului.

„Violența împotriva protestatarilor nu este răspunsul. Trebuie să se mențină libertatea de exprimare, libertatea de întrunire, drepturile fundamentale ale omului”, a scris oficialul european într-un mesaj pe contul de Twitter.

Forțele de ordine au intervenit ieri seară în Belarus după ce mai mult proteste au început în urma rezultatului alegerilor prezidențiale, care a prezentat cea de-a șasea victorie pentru Aleksandr Lukaşenko,  obținând un scor copleștior de aproximativ 79,7%.

Forţe de poliţie şi ale Ministerului de Interne au fost desfăşurate duminică în număr mare pe străzile capitalei Minsk, blocând numeroase căi de acces şi clădiri oficiale, în timp ce autorităţile îi invitau pe belaruşi să nu iasă în stradă la manifestaţii.

Continue Reading

INTERNAȚIONAL

Belarus: Ciocniri violente între politiție și protestari, după ce președintele Aleksandr Lukaşenko a câștigat cel de-al șaselea mandat

Published

on

© Wikipedia

Forțele de ordine au intervenit ieri seară în Belarus după ce mai mult proteste au început în urma rezultatului alegerilor prezidențiale, care a prezentat cea de-a șasea victorie pentru Aleksandr Lukaşenko,  obținând un scor copleștior de aproximativ 79,7%.

Mai multe state membre ale Uniunii Europene, inclusiv Germania, au criticat alegerile în timp ce doi dintre principalii contestatari ai lui Lukaşenko, inclusiv soţul lui Tihanovskaia, au fost încarceraţi în perioada premergătoare votului, relatează Digi24.

Forţe de poliţie şi ale Ministerului de Interne au fost desfăşurate duminică în număr mare pe străzile capitalei Minsk, blocând numeroase căi de acces şi clădiri oficiale, în timp ce autorităţile îi invitau pe belaruşi să nu iasă în stradă la manifestaţii.

 

Continue Reading

INTERNAȚIONAL

Liderii internaționali au mobilizat 252.7 milioane de euro pentru Liban: “În această perioadă oribilă, Libanul nu este singur”

Published

on

© European Union 2020

Cetățenii Libanului vor beneficia de 252.7 milioane de euro în urma exploziei masive din Beirut, acesți bani fiind strânși în urma unei videoconferințe care a reunit aproximativ 30 de lideri internaționali.

Comunitatea internaţională a reuşit să mobilizeze duminică un ajutor de urgenţă în valoare de 252.7 milioane de euro pentru Liban, a promis că acesta va fi distribuit direct populaţiei şi a solicitat o anchetă transparentă a cauzele dezastrului, informează AFP și Agerpres.

“În această perioadă oribilă, Libanul nu este singur”, au asigurat cei treizeci de şefi de stat şi de guvern, miniştri şi oficiali ai unor organizaţii internaţionale, reuniţi la iniţiativa comună a Franţei şi ONU prin videoconferinţă.

Reamintim că Uniunea Europeană a adăugat duminică 30 milioane de euro celor 33 de milioane alocate vineri pentru a finanţa ajutorul de urgenţă destinat Libanului, au anunţat președintele Consiliului European Charles Michel și comisarul european pentru gestionarea crizelor Janez Lenarcic.

Videoconferinţa a reunit circa 30 de participanţi, între care preşedintele libanez Michel Aoun şi președintele american Donald Trump, care a comunicat sâmbătă dimineaţa prin Twitter că “toată lumea vrea să ajute Libanul”. De asemenea a participat premierul spaniol Pedro Sanchez, omologul său italian Giuseppe Conte, regele Abdullah al Iordaniei, preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi, precum şi reprezentanţi ai Uniunii Europene, Chinei, ai Băncii Mondiale, ai Fondului Monetar Internaţional şi ai Ligii Arabe.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending