Bucureşti, gazda Forumului Economic China – Europa. Ponta: O oportunitate extraordinară de dezvoltare a relaţiilor cu China

ponta gov.roGuvernul României va organiza, la Bucureşti, Întâlnirea prim-miniştrilor din China – Europa Centrală şi de Est şi Forumul Economic China – Europa Centrală şi de Est, la Palatul Parlamentului, în 26 noiembrie.

Potrivit premierului Victor Ponta, premierul chinez Li Keqiang va veni la Bucureşti, însoţit de aproximativ 300 de oameni de afaceri din China. El a precizat că, dincolo de dimensiunea politică, va exista şi cea regională, întrucât vizita va avea loc în contextul reuniunii premierilor a 16 ţări central şi est-europene cu liderul chinez, ce se va desfăşura în capitala României.

Summitul de marţi este a doua reuniune de acest tip după cea care a avut loc anul trecut, în aprilie, la Varşovia. „Este o reuniune politică la cel mai înalt nivel. Faptul că Bucureştiul este organizator este o oportunitate extraordinară pentru a dezvolta relaţiile noastre cu China şi cele regionale”, a declarat Victor Ponta, citat de HotNews.ro. La Forumul Economic şi-au confirmat participarea circa 1.000 de oameni de afaceri.

Ponta a mai spus că va avea loc şi o întâlnire bilaterală a delegaţiei chineze cu Guvernul României, urmand sa fie semnate mai multe memorandumuri şi acorduri: declaraţia politică, scrisori de intenţie în domeniul energiei, sanitar-veterinar, în domeniul colaborării culturale şi o serie de contracte comerciale.
Foto: gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.