Introducerea TVA-ului la încasare pentru IMM-uri, modificată de la 1 ianuarie 2014

maria grapini gov.roDecizia de introducere a TVA-ului la încasare pentru IMM-uri, introdusă în acest an de ministrul Maria Grapini, încalcă prevederile legislaţiei UE şi va fi modificată începând cu 1 ianuarie 2014.

Cu toate că Maria Grapini apăra această măsură în primăvară şi spunea că nu există niciun risc din perspectiva legislaţiei europene, acum ministrul spune că măsura a făcut mai mult rău decât bine: a creat distorsiuni în piaţă şi a dezavantajat întreprinderile mici şi mijlocii.

Potrivit Mediafax, aplicarea obligatorie a sistemului de TVA la încasare pentru firmele cu cifre de afaceri de până la 500.000 de euro a creat distorsiuni în piaţă şi a dezavantajat întreprinderile mici şi mijlocii, a declarat ministrul delegat pentru IMM, mediul de afaceri şi turism, Maria Grapini.

“Se va renunţa la obligaţia TVA la încasare pentru firmele cu până la 500.000 de euro, care a creat distorsiuni în piaţă şi a creat dezavantaje pentru IMM”, a declarat Grapini la conferinţa anuală a Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România.

Sistemul TVA la încasare, introdus de la 1 ianuarie, presupune colectarea taxei la momentul încasării contravalorii livrărilor sau prestărilor efectuate, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data emiterii facturii.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.