Cristian Bușoi
VIDEO&FOTO Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE) a organizat dezbaterea ”Fonduri UE 2014-2020. O nouă șansă de dezvoltare pentru București” (LIVE pe CaleaEuropeana.ro, 23 februarie, ora 14:00)
Published
7 years agoon
Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE), a organizat vineri, 23 februarie, dezbaterea ”Fonduri UE 2014-2020. O nouă șansă de dezvoltare pentru București”, eveniment ce a avut loc în contextul dezbaterilor privind bugetul capitalei României și soluțiile aflate la dispoziția administrației pentru dezvoltarea Bucureștiului.
Evenimentul a fost transmis LIVE pe CaleaEuropeana.ro.
”Traficul, infrastructura, sistemul de termoficare, poluarea, toate aceste probleme ale Capitalei pot fi rezolvate cu fonduri europene, dacă există preocupare din partea administrației”, transmite eurodeputatul român.
Dezbaterea își propună să readucă în atenția publicului, a societății civile și a decidenților din capitala României oportunitățile de atragere a banilor europeni, necesari pentru dezvoltarea Capitalei.
Galerie FOTO
.
Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.
You may like
Vicepreședintele PE Victor Negrescu atrage atenția că ideea lui Mark Rutte de a direcționa fonduri pentru sănătate și pensii la apărare va permite inamicilor să câștige alegeri în țările aliate
Dan Motreanu: Combaterea interferențelor străine în alegeri, discutată în cadrul Adunării Politice a PPE. Rusia și China, menționate pentru dezinformare în scopul subminării democrațiilor europene
Eurodeputatul Dan Motreanu, apel la combaterea minciunilor răspândite de extremiști: Dezvoltarea României, posibilă doar alături de lumea democratică, UE și NATO
Eurodeputatul Dan Motreanu salută intrarea oficială a României în programul Visa Waiver: Încă o veste bună pentru țara noastră după intrarea în spațiul Schengen
Competitivitatea economiei românești în context european, în centrul discuțiilor lui Marcel Ciolacu și Ilie Bolojan cu vicepreședintele executiv al CE, Stéphane Séjourné
Ministrul Energiei dezminte că România ar rămâne fără depozite de gaz: Există și știri complet false, nu doar alarmiste
Cristian Bușoi
România contribuie la securitatea energetică a Europei și competitivitatea industriei europene prin exploatarea gazelor din Marea Neagră, subliniază Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru energie din PE
Published
10 months agoon
April 4, 2024By
Teodora IonRomânia contribuie la securitatea energetică a Europei și competitivitatea industriei europene prin exploatarea gazelor din Marea Neagră, a subliniat eurodeputatul Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie din Parlamentul European.
Într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro, Cristian Bușoi a reliefat importanța exploatării gazelor offshore din Marea Neagră, care ”reprezintă o bază importantă pentru securitatea aprovizionării cu energie în regiune. Prin valorificarea resurselor de gaz natural din Marea Neagră, Europa face pași importanți în reducerea dependenței de importurile de energie și în asigurarea independenței energetice regionale”, a mai spus acesta.
Acesta a amintit că Răzvan Popescu, CEO Romgaz, Aristotel Jude, deputy CEO Romgaz, Alexandru Maximescu, vicepreședintele OMV Petrom pentru Reglementări și Afaceri Publice Corporative au prezentat, recent, în Parlamentul European potențialul proiectului Neptun Deep pentru întărirea securității energetice a României și Europei.
”Cu o capacitate impresionantă de aproximativ 8 miliarde de metri cubi pe an, proiectul de exploatare a gazelor offshore din Marea Neagră se profilează ca o sursă esențială de gaz natural pentru Europa. Această inițiativă se aliniază perfect cu obiectivele Programului RePower EU, care vizează reducerea dependenței de importurile de gaz din Rusia și susținerea tranziției energetice către surse sigure, mai curate. Prin înlocuirea cărbunelui și oferirea unei resurse constante, care să completeze energia regenerabilă, proiectul aduce un impuls semnificativ eforturilor de decarbonizare”, consideră eurodeputatul.
La evenimentul de prezentare, Jerzy Buzek, fost prim-Ministru al Poloniei și Președinte al Parlamentului European, a evidențiat provocările aduse de războiul provocat de Rusia în Ucraina și a salutat proiectul pentru potențialul său de a consolida securitatea aprovizionării cu energie, atât pentru țările din regiunea Mării Negre, cât și pentru întreaga Uniune Europeană.
La rândul său, Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie din Parlamentul European, a punctat avantajele multiple pe care proiectul Neptun Deep le aduce Uniunii Europene: de la contribuția la tranziția energetică, la sprijinul pentru sectoarele economice și îmbunătățirea competitivității.
”Cred că potențialul onshore și offshore este important de folosit, pentru că astfel putem înlocui mai rapid importurile din Rusia, dar și pentru reducerea generală a importurilor din regiuni cu standarde de mediu scăzute, cum ar fi nordul Africii sau Orientul Mijlociu. Marea Neagră și România pot deveni furnizori de securitate energetică și vor contribui la competitivitatea industrială a Europei”, a conchis eurodeputatul.
Cristian Bușoi
Eurodeputatul Cristian Bușoi avertizează Comisia Europeană: Reducerea cu 1 miliard de euro a programului EU4Health este îngrijorătoare
Published
10 months agoon
March 12, 2024By
REDACTIAEuroparlamentarul Cristian Bușoi i-a semnalat comisarului european pentru sănătate că o scădere cu 1 miliard de euro din bugetul de 5,1 miliarde de euro al programului EU4Health este „îngrijorătoare” și ar pune în pericol implementarea programelor de sănătate din Uniunea Europeană și ar reprezenta o amenințare pentru calitatea vieții cetățenilor europeni.
„Programul de Sănătate EU4Health a reprezentat o victorie importantă a Parlamentului European și a comisiei ENVI. Un program ambițios, cu un buget de 5,1 miliarde euro, care sa răspundă unor amenințări de sănătate viitoare, dar și la provocările prezentului: lupta împotriva cancerului, a bolilor cardiovasculare, a bolilor rare, digitalizarea sistemelor de sănătate. Reducerea cu 1 miliard de euro a Programului este îngrijorătoare. Am intrebat-o în această seară la ședința Comisiei ENVI din Parlamentul European pe doamna comisar Stella Kyriakides cum va operationaliza această reducere și ce strategie are pentru pregătirea unor inițiative viitoare astfel încât Uniunea Sănătății să rămână o prioritate”, a transmis deputatul european într-un mesaj pe pagina de Facebook.
Reamintim că eurodeputatul Cristian Bușoi a fost negociatorul Parlamentului European pentru programul emblematic al UE în domeniul sănătății, EU4Health.
În urma acestui acord, sănătatea va deveni cu adevărat o prioritate a Uniunii Europene prin suma record obținută de 5,1 miliarde de euro: „Finanțarea fără precedent a acestui Program de Sănătate independent este dovada clară că vocea cetățenilor care ne-au cerut mai multă implicare pentru Sănătate a fost ascultată. Banii, e drept, nu pot cumpăra sănătate, dar ajută enorm”, declara Cristian Bușoi în urmă cu trei ani de zile.
Cristian Bușoi
Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European, susține Declarația de la Anvers pentru un Acord Industrial European: România trebuie să folosească oportunitățile de la nivel european
Published
11 months agoon
February 23, 2024By
Teodora IonPreședintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie din Parlamentul European, Cristian Bușoi, susține Declarația de la Anvers pentru un Acord Industrial European și competitivitatea Europei.
”România are nevoie urgent de o strategie industrială și să folosească oportunitățile de la nivel european”, a evidențiat eurodeputatul într-un comunicat de presă.
”Declarația de la Anvers pentru un Acord Industrial European”, susținută de lideri a 73 de companii din aproape 20 de sectoare industriale, a fost prezentată prim-ministrului belgian, Alexander De Croo, și Președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la Summitul European al Indistriei, subliniind angajamentul ferm al industriei față de Europa și transformarea acesteia.
Prin acest act, liderii sectoarelor industriale fundamentale, reprezentând 7,8 milioane de lucrători din Europa, împreună cu sindicatele europene și liderii europeni, își unesc forțele pentru a răspunde preocupărilor urgente privind peisajul industrial european. ”Declarația de la Anvers” evidențiază necesitatea imperioasă a clarității, previzibilității și încrederii în politica industrială a Europei, pentru a face față provocărilor actuale.
Declarația propune 10 acțiuni concrete, printre care integrarea Acordului Industrial al UE în Agenda Strategică Europeană mai largă, simplificarea legislației și a cadrului pentru ajutor de stat.
”Scopul este de a transforma Europa într-un lider global în furnizarea de energie accesibilă cu emisii reduse de carbon, prin parteneriate strategice și de a asigura un suport consolidat pentru proiectele UE”, a detaliat Bușoi.
De altfel, eurodeputatul a subliniat în repetate rânduri că ”un Acord Industrial – Industrial Deal în cadrul UE este deosebit de important”.
”Acesta ar echilibra ambițiile ecologice cu nevoile economice și ar oferi sprijin sectoarelor energetice intensive. De asemenea, ar menține competitivitatea Europei la nivel global”, consideră Cristian Bușoi.
El a punctat că la nivelul UE există deja un ”consens tot mai clar pentru a remodela abordarea față de industrie, în beneficiul atât al economiei, cât și al mediului. Crearea unui mediu mai propice pentru extinderea capacității de producție a UE în tehnologiile și produsele net zero necesare este esențială în acest sens”.
Semnatarii Declarației de la Anvers provin din sectoare diverse, inclusiv chimicale, farmaceutice, hârtie, oțel, minerit, aluminiu, sticlă, zinc, metale, textile, rafinării, ciment, var, îngrășăminte, ceramică, gaze industriale și biotehnologie.
”România trebuie să își construiască o strategie industrială și să folosească atât momentul de deschidere politică de la nivel european, cât și oportunitățile de finanțare europene”, a fost mesajul lansat de președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie din Parlamentul European.
Concrete & Design Solutions
INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”
Care sunt principalele realizări ale României în 2024 și care sunt domeniile în care țara noastră are potențialul de a se dezvolta (clasament al asociației ”Cred în România”)
Maia Sandu avertizează: După criza umanitară provocată pe malul stâng, Kremlinul speră la o criză politică pe malul drept
Cu câteva zile înainte de a-i preda ștafeta lui Trump, Joe Biden a semnat un ordin pentru construirea infrastructurii AI: Nu vom permite să fim depășiți când vine vorba de tehnologia care va defini viitorul
Comisarul european Roxana Mînzatu, în dialog cu tinerii din Varșovia (20 ianuarie). Dezinformarea în lumea digitală, tema dezbaterii
Dan Motreanu va aborda în PE implementarea Mecanismului de stimulare a talentelor: Regiunea Nord-Vest din România va primi sprijin pentru atenuarea schimbărilor demografice
ICI București devine partener activ în inițiativa AI Factories: România va juca un rol strategic în inovația tehnologică europeană
”Santinela Baltică”. NATO își intensifică activitatea în Marea Baltică pentru a proteja infrastructura critică în fața atacurilor hibride
Ministrul român de externe, alături de secretarul de stat adjunct al SUA pentru Europa: O relație transatlantică puternică, vitală pentru România
Maia Sandu a discutat cu James O’Brien, oficial al Departamentului de Stat al SUA, despre securitatea energetică și consolidarea democrației în R. Moldova
Armata României își extinde prezența militară la trei din cele opt grupuri de luptă NATO de pe flancul estic
V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie
Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013
Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”
Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia
9 mai, o triplă sărbătoare pentru români: Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial
Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa
Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”
Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat
Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar
Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei
Într-un discurs-moștenire, Biden îi predă lui Trump o politică externă în care SUA “câștigă competiția mondială”: China nu ne va depăși. De când a început războiul, eu am stat în centrul Kievului, nu Putin
Mark Zuckerberg anunță că “va reduce drastic cenzura” pe Facebook și Instagram și va acorda “prioritate libertății de exprimare”, criticând guvernele, presa tradițională și UE
Președintele Austriei se va întâlni cu liderul extremei-drepte pentru a-i încredința formarea unui guvern
Susținători ai Ucrainei au protestat la Bratislava împotriva politicilor pro-ruse ale premierului Fico: Slovacia e Europa
Donald Tusk, la debutul președinției Poloniei la Consiliul UE: “Suntem pregătiți să pornim din nou pe calea europeană a măreției, forței și suveranității”
“Securitate, Europa!”. Președintele Consiliului European consideră că președinția Poloniei la Consiliul UE va dovedi că “patriotismul și integrarea europeană sunt interconectate”
În acordurile imnului UE, Cătălin Predoiu și omologul bulgar au ridicat simbolic ultima barieră de frontieră în primul minut al anului 2025, marcând aderarea deplină a României și a Bulgariei la Schengen
Guvernul adoptă Ordonanța „Trenuleț”, un set de măsuri fiscal-bugetare pentru reducerea deficitului la 7% în 2025 și menținerea accesului României la fondurile europene și din PNRR
Guvernul a depus jurământul. Klaus Iohannis: Oamenii așteaptă să mențineți ferm traiectoria pro-europeană și euro-atlantică din ultimii 35 de ani. Vă rog să acţionaţi aşa
Guvernul “Ciolacu 2” a primit la limită votul de încredere al Parlamentului României. Cabinetul coaliției PSD-PNL-UDMR va depune jurământul la Cotroceni
Trending
- COMISIA EUROPEANA7 days ago
Vicepreședintele Comisiei Europene, Stéphane Séjourné, vine în România înainte de lansarea dialogului strategic privind viitorul industriei auto. El va discuta la INCAS și despre concurența neloială a Chinei pe piața dronelor
- ROMÂNIA7 days ago
Oficial: România va fi admisă vineri în programul Visa Waiver, iar românii vor putea călători fără vize în SUA
- U.E.1 week ago
Președintele Austriei se va întâlni cu liderul extremei-drepte pentru a-i încredința formarea unui guvern
- INTERNAȚIONAL1 week ago
Mark Zuckerberg anunță că “va reduce drastic cenzura” pe Facebook și Instagram și va acorda “prioritate libertății de exprimare”, criticând guvernele, presa tradițională și UE
- U.E.5 days ago
Precedentul din România: Un fost comisar european sugerează că alegerile din Germania ar putea fi anulate dacă legile sunt eludate și duc la interferențe