Butcher: Biden vine şi pentru continuarea combaterii corupţiei, e păcat ca progresele “să se piardă”

Duane ButcherRomânia a făcut progrese imense în combaterea corupţiei, după cum s-a văzut în ultima perioadă, şi este important ca momentul acesta “să nu se piardă”, a afirmat Duane Butcher, precizând că vicepreşedintele american Joe Biden va veni la Bucureşti şi pentru a insista pe acest subiect.

Însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la Bucureşti, Duane Butcher, a arătat, într-o declaraţie acordată agenţiei Mediafax, că vicepreşedintele Joe Biden intenţionează să abordeze în discuţia cu autorităţile române şi problema luptei împotriva corupţiei.

Un alt motiv al vizitei este de a încuraja România să se concentreze pe eforturile de combatere a corupţiei, de a avea instituţii independente puternice şi un bun mediu de afaceri. Vrem să reflectăm faptul că România a făcut progrese imense şi, de fapt, a ajuns un model pentru ţările din regiune în ce priveşte lupta împotriva corupţiei, după cum am văzut în ultima perioadă. Este important ca momentul acesta să nu se piardă, iar eforturile de combatere a corupţiei să continue“, a afirmat Butcher.

Administraţia prezidenţială a anunţat luni că preşedintele Băsescu l-a invitat pe vicepreşedintele SUA, Joseph Biden, să facă o vizită în România, care va avea loc în perioada 20-21 mai.

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, l-a invitat pe vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii (SUA), domnul Joseph Biden, să efectueze o vizită în România, aceasta urmând să aibă loc în perioada 20 – 21 mai a.c“, a transmis Administraţia prezidenţială.

Anterior, Casa Albă anunţase că vicepreşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, va efectua vizite în România şi în Republica Cipru în perioada 20-23 mai, pentru a discuta în principal despre criza din Ucraina.

În cursul acestui miniturneu, “vicepreşedintele Biden va discuta cu liderii celor două ţări despre reacţiile comunităţii internaţionale la intervenţia militară ilegală a Rusiei în Ucraina şi la acţiunile destabilizatoare” ale Moscovei, preciza Casa Albă.

 

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.