Cafeneaua Complexitatii, luni 18 noiembrue – Habitatele modulare Star Dome

Urmand geneza unei inventii care are potentialul de a revolutiona habitatele umane, un medic roman, Florin Dobrescu, vorbeste despre biomimetica, arhitectura si dezvoltare sustenabila.

star domeMotto: ”Mana gandeste si urmareste gandul din materie.” Constantin Brancusi

Discutia este ocazionata de prezentarea sistemului de constructii modulare Star Dome, sistem bazat pe un tip particular de dom geodezic, ce aduce in premiera in arhitectura clasa poliedrelor duale si corecteaza unele dintre deficientele traditionale ale domurilor geodezice conventionale.

Dincolo de aspectele tehnice, de corelatiile ocazionate de proiect si de implicatiile sale pe multe nivele, prezentarea isi propune sa surprinda si sa transmita auditoriului spiritul acestei creatii si traseul obiectiv si subiectiv urmat de autor spre descoperirea “gandului din materie”, de la momentul in care el a fost intrevazut pentru prima oara si pana la momentul de fata.

Proiectul in sine reprezinta nu numai o descoperire. Pentru autorul sau, daca este sa il citam pe Nichita Stanescu, el reprezinta o forma de “hemeografie”, de “scriere cu tine insuti”, ocazionand o forma de contemplare si de autocunoastere la care un public avizat este invitat sa se faca partas, mai inainte de a risca sa o banalizeze prin forme, pripite sau nu, de conceptualizare.

Link-ul catre transmisia in direct a intalnirilor este disponibil luni seara, de la ora 19:30, pe conturile noastre de social media.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.