Campania Naţionala de Informare şi Conştientizare „Tinerii votează – Tinerii contează”

League YV_ tineriiConsiliul Tineretului din România – CTR în parteneriat cu Sindicatul pentru Tineret (Blocul Naţional Sindical)desfăşoara evenimentul regional (regiunea Bucureşti – Ilfov) în cadrul Campaniei Naţionale de Informare şi Conştientizare „Tinerii votează – Tinerii contează” sau League of Young Voters Romania. Campania este realizată cu sprijinul Autorităţii Electorale Permanente – AEP şi al Biroului de Informare al Parlamentului European în România – BIPERO .

Evenimentul va avea loc în zilele de 18-19 martie 2014, în oraşul Bucureşti. Pe parcursul celor două zile sunt aşteptaţi reprezentanţi ai mass media, ai instituţiilor locale/regionale, reprezentanţi ai ONG-urilor locale şi în special tineri, pentru a participa la:

  • Conferinţa de presă pentru lansarea evenimentului regional – va avea loc în data de 18 martie 2014, la Spaţiul Public European din Strada Vasile Lascăr nr 31 , începând cu orele 11:00, în prezenţa autorităţilor publice de nivel naţional şi local, reprezentanţi ai mediului neguvernamental de tineret şi tineri interesaţi de tema alegerilor Europarlamentare din mai 2014
  • Seminarul regional de informare pentru tineri – va avea loc în data de 18 martie 2014, în acelaşi loc, începând cu orele 12:30
  • Evenimentul public de informare – un cort/stand ce va fi amplasat în Gradina Cişmigiu, pe parcursul zilei de 19 martie 2014, începând cu orele 11:00.

La evenimentul din data de 18 martie, la Spaţiul Public European, sunt  aşteptaţi să ia cuvântul:

  • Consiliul Tineretului din România – Veronica ȘTEFAN, Președinte
  • Biroul de Informare al Parlamentului European în România – Valentina UNGUROIU
  • Minsterul Tineretului și Sportului – Vlad ȚONE, Consilier
  • Blocul Național Sindical – Ilie GHEORGHE, Vicepresedinte
  • Organizația de Tineret a Blocului Național Sindical – Florian MARIN, Președinte
  • Dan TRESTIENI, Cercetător tineret
  • Intervenție Tineri Ambasadori pentru Participare

Scopul Campaniei este de a stimula participarea activă a tinerilor la viaţa democratică europeană şi naţională, în special prin încurajarea participării acestora la alegerile pentru Parlamentul European, în calitate de cetăţeni corect informaţi şi responsabili. Campania are un caracter nepartizan, asigurând reprezentarea echitabilă a tuturor părţilor.

În perioada 18 martie – 11 aprilie 2014, în cadrul Campaniei sunt implementate evenimente regionale în toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale României, respectiv în orașele: Iaşi, Galaţi, Cluj, Sibiu, Timişoara, Târgovişte, Craiova, Bucureşti, incluzând activităţi de informare şi conştientizare asupra importanţei participării la viaţa civică, în general, şi a participării la alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai 2014, în particular.

Pentru detalii complete privind evenimentele din cadrul Campaniei vă invităm să accesaţi pagina web: tineriiconteaza.ctr.ro, pagina oficială de Facebook: www.facebook.com/tineriiconteaza şi contul de Twitter TineriiConteaza.

Pentru alte detalii vă stăm la dispozitie la adresa tineriiconteaza@ctr.ro, persoană de contact Mădălina MIHAI – Responsabil PR & Comunicare CTR – telefon 0721 37 96 08.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.